30. kolo
01.04.2024 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bryan Cristante (vpravo) v souboji o míč (© AFP)

AS v Lecce hledalo jarní formu, krátký pobyt klíčového parťáka Lukakovi ke gólu nepomohl

Fotbalisté AS Řím pouze remizovali ve 30. kole Serie A v Lecce 0:0. Favorit z hlavního města, jenž se před reprezentační přestávkou prezentoval vynikajícími výkony, se na půdě 13. celku tabulky po většinu zápasu herně trápil. Důvodem mohla být absence Lorenza Pellegriniho či pozdní nástup Paula Dybaly, po jehož asistenci rozhodl Romelu Lukaku úvodní vzájemný souboj sezony. Hosté navíc kromě nepřesvědčivé ofenzivy ukázali i nezvykle propustnou obranu a jen díky tristnímu řešení finální fáze v podání Salentini neinkasovali.

Římané zažívali příjemné období, když se po výhře nad Sassuolem osamostatnili na páté příčce a mířili za pozicemi zaručujícími účast v Lize mistrů. Velký podíl na jarním probuzení AS měl kapitán Pellegrini, jenž se blýskl i v reprezentační pauze gólem do sítě Ekvádoru. Tentokrát však absentoval kvůli trestu za žluté karty. Lecce chtělo navázat na povedený duel v Salernu, kde s novým trenérem Lucou Gottim utnulo pětizápasové čekání na triumf.

Oběma brankářům poprvé zatrnulo při rohových kopech. Hostující Leandro Paredes zkoušel štěstí přímo od praporku, domácí naopak tradičním centrem, na nějž si naskočil Marin Pongračič. Skóre se nicméně ani v jednom případě neměnilo. Nečekaně aktivnější Lecce pak zahrozilo i po zisku balonu v nebezpečném prostoru na polovině favorizovaného soupeře, uspěchaná rána Roberta Piccoliho ale prolétla jen vedle levé tyče. Salentini i nadále těžili z laciných chyb v rozehrávce Římanů, jenže ve skórování jim bránilo řešení finální fáze. Jedno z přečíslení totiž zakončil Piccoli nad bránu a tři další hravě zneškodnil Mile Svilar.

Srbského brankáře narozeného v belgických Antverpách nechali spoluhráči na holičkách i v 68. minutě, kdy Nikola Krstovič našel zcela osamoceného Patricka Dorgua. Talentovaný bek ovšem před odkrytou bránou zazmatkoval a poslal míč vedle pravé tyče. Krátce nato konečně mohli skórovat i hosté, avšak nejprve nemířil po mohutném výskoku přesně Lukaku a následně v přímém souboji s gólmanem Wladimirem Falconem selhal střídající Houssem Aouar. V závěru pak ještě stihl Svilar konečky prstů vytlačit ránu Lamecka Bandy na roh, po němž z ideální pozice přestřelil Nicola Sansone.

Lecce tak sice podruhé v řadě bodovalo, proti favoritovi z hlavního města však sahalo po ještě lepším výsledku. V dalším kole jej čeká 6. dubna souboj s AC Milán, AS se ve stejný den střetne v římském derby s Laziem.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele