7. kolo
01.10.2023 15:00 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Radost hráčů Udinese (© AFP)

Střelec Janova ze Serie B začal úřadovat i o patro výš. Vítězný punc jeho gólům sebral spoluhráč

Janov remizoval v sedmém kole Serie A na půdě Udinese 2:2. V dresu hostů zářil Albert Gudmundsson, který dva góly vstřelil a o další jej obral VAR. Ani velké ofenzivní představení nejlepšího kanonýra Rossoblu z minulého ročníku druhé nejvyšší soutěže však nováčkovi na tříbodový zisk nestačilo. Domácí totiž pokaždé dokázali odpovědět, přičemž o vyrovnávací trefu se postaral vlastním gólem Alan Matturro.

Fotbalisté Udinese byli překvapivě jedním ze tří celků italské nejvyšší soutěže, který od startu ročníku nedokázal zvítězit. Bianconeri prohloubili své trápení na hřišti mistra z Neapole, kde padli vysoko 1:4. Tentokrát je opět nečekal jednoduchý soupeř, jelikož doma přivítali Janov. Rossoblu byli plní elánu, protože v týdnu zlomili sérii tří zápasů bez výhry a překvapivě porazili AS Řím 4:1.

V Dacia Areně se na větší gólovou šanci čekalo do 14. minuty, kdy po nepřesné rozehrávce domácích vypálil z hranice pokutového území Gudmundsson, jehož dělovka skončila v horní části branky. Domácí odpověděli ve 23. minutě, kdy se po centru Hassaneho Kamary z levé strany odrazil míč přímo k Lorenzu Luccovi, který nic nevymýšlel a tvrdou střelou ho poslal do sítě. Netrvalo dlouho a radovat se mohli Janované, když se v šestnáctce balon znovu odrazil ke Gudmundssonovi a ten prostřelil gólmana Bianconeri.

Nadšení však Rossoblu nevydrželo, protože byl po zásahu VAR odhalen ofsajd. Regulérního gólu se hosté dočkali ve 41. minutě. Po dlouhém nákopu z obranné poloviny se Mateo Retegui s Gudmundssonem dostali do rychlého protiútoku, který díky tečované střele dokázal islandský střelec proměnit ve svůj druhý gól v utkání.

Stejně jako v první půli byl i vstup do druhého poločasu od obou týmů celkem opatrný, a tak se do větší příležitosti dostal až v 56. minutě Lucca, jenž si do velkého vápna naběhl na centr z levé strany, který se hlavičkou snažil usměrnit mezi tři tyče, ovšem úspěšný nebyl. V 67. minutě si na balon vyslaný z rohového kopu vyskočil Martín Payero, ale jeho hlavička mířila doprostřed brány.

Bianconeri po sérii rohových kopů dokázali v závěru utkání vyrovnat. Štěstí se přiklonilo na jejich stranu, protože míč se odrazil od Matturra přesně mezi tři tyče, a domácí tak na poslední chvíli odvrátili porážku. V dramatickém konci utkání byl ještě vyloučen domácí Sandi Lovrič, ale Rosssoblu svou krátkou přesilovku využít nestihli.

Udinese ani proti Janovu doma neuspělo, a prohloubilo tak své čekání na vítězství. V dalším kole se 6. října představí na půdě Empoli, Rossoblu vyzvou o den později AC Milán.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele