31. kolo
08.04.2024 20:45 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Davide Frattesi (© AFP)

Lídr Serie A vybojoval vítězství nad remízovým expertem až v samém závěru

Fotbalisté Interu Milán zvítězili ve 31. kole Serie A na hřišti Udinese 2:1. Bianconeri šli překvapivě do vedení ve 40. minutě ze své jediné střely na branku, když tečovaný pokus Lazara Samardžiče skončil až v síti. Lídr soutěže dlouho nedokázal najít recept na nigerijského brankáře Maduku Okoyeho, který však po změně stran faulem zapříčinil pokutový kop, jenž proměnil Hakan Calhanoglu. I přesto Friulani dlouho sahali po své 17. remíze v soutěži, ovšem v páté minutě nastaveného času dokonal obrat hostů Davide Frattesi a jeho tým má nadále v čele tabulky náskok 14 bodů.

Udinese v minulém kole pouze remizovalo se Sassuolem, a před domácí bitvou s Interem tak nadále balancovalo těsně nad hranou sestupové propasti. Šance na body byly pro Bianconeri i tentokrát velmi malé, jelikož svěřenci trenéra Simoneho Inzaghiho prohráli v lize pouze jednou, a to koncem září minulého roku. V celém ročníku navíc dosud inkasovali jen 14 branek.

Lídr italské Serie A uzavřel již od samotného začátku Bianconeri do házenkářské obrany a nepouštěl domácí fotbalisty na útočnou polovinu. O největší šanci hostů se postaral ve 21. minutě Calhanoglu, když obalovačkou vyzkoušel pozornost brankáře Udine. Nicméně Okoye míč konečky prstů přece jen vytěsnil. Zásadní moment přišel ve 40. minutě, když sražený balon z kopačky Samardžiče doputoval až za záda Yanna Sommera. Domácí se štěstím otevřeli skóre svou jedinou střelou na branku v prvním poločase.

Ihned po změně stran se fotbalistům v oranžových dresech přece jen podařilo vsítit branku, avšak skórující Carlos Augusto se nacházel v postavení mimo hru a gól byl odvolán. Mrzet je to ovšem nemuselo, protože hned v 55. minutě provedl úspěšně exekuci pokutového kopu Calhanoglu a vyrovnal zápasové dění. Obraz hry se od prvního poločasu nikterak nezměnil a La Beneamata i nadále diktovala tempo hry. Jejich snažení nakonec nepřišlo vniveč, protože v samotném závěru nastaveného času dorazil Frattesi do odkyté branky střelu Lautara Martíneze, která se odrazila od tyče.

Inter tak v Udine překvapení nedopustil a domů si odvezl další tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 14. dubna. Bianconeri se utkají s AS Řím, Nerazzurri změří síly s Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele