27. kolo
03.03.2024 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Neapole (© AFP)

Juventus v Neapoli znovu vyhořel. Penaltové selhání Osimhena kompenzoval Raspadori

Neapol poprvé od konce září opanovala dvě utkání Serie A za sebou, když porazila ve 27. kole na vlastním hřišti Juventus 2:1. Za třemi body nasměroval Partenopei v závěru první půle z voleje zakončující Khvicha Kvaratskhelia. Bianconeri sice po sérii zahozených šancí vyrovnali, v koncovce duelu ale domácí dostali možnost zahrávat penaltu, a dosáhnout tak na páté po sobě jdoucí vítězství nad "Starou dámou" na svém stadionu v řadě. Pokutový kop sice nejprve zahodil Victor Osimhen, s úspěšnou dorážkou Giacoma Raspadoriho už však pod Vesuvem propukla nefalšovaná euforie.

Ani jeden celek nehýřil dobrou formou, byť v posledním kole dokázaly oba zvítězit. Partenopei se po čtyřech soutěžních kláních bez vítězství vzchopili a na půdě Sassuola vyhráli vysoko 6:1. Juventus naopak prožil přestřelku s Frosinone, kterou ovládl až díky gólu Daniela Ruganiho z 95. minuty, čímž rovněž ukončil čtyřzápasovou šňůru bez zisku tří bodů.

Jako první zahrozil v 10. minutě Dušan Vlahovič poté, co ho milimetrovým centrem oslovil Federico Chiesa. Srbský kanonýr však hlavičkoval těsně vedle. Nejlepší střelec "Staré dámy" se po půlhodině hry hnal úplně sám na domácí bránu, jenže znovu neměl štěstí a při pokusu přelobovat Alexe Mereta orazítkoval pravou tyč.

Skóre se proto měnilo až ve 42. minutě, kdy zdařilým volejem i díky lehké teči jednoho z obránců rozradostnil fanoušky Neapole Kvaratskhelia. V samém závěru prvního dějství dostal další obrovskou možnost Vlahovič. Ten nikým nehlídaný napřáhl po chybě soupeře z hranice šestnáctky, rozvlnil však pouze boční síť.

Další šanci spálil Juventus chvíli po změně stran, když Andrea Cambiaso z ideální pozice uvnitř vápna přestřelil. Po tomto varování se Gli Azzurri viditelně zatáhli a soustředili se výhradně na defenzivu. Pasivní přístup se však Neapoli nevyplatil, neboť v 81. minutě vyrovnal fantasticky umístěnou přízemní ranou Chiesa. Krátce nato ovšem přišlápl střídající mladíček Joseph Nonge ve vlastní šestnáctce nohu Osimhena a sudí nařídil penaltu. Tu sice sám domácí útočník neproměnil, balon po zákroku Wojciecha Szczesného nicméně dorazil do sítě důrazný Raspadori.

Bitvu italských velkoklubů tak nakonec ovládla domácí Neapol. V následujícím kole se 8. března střetne s Turínem, Juventus vyzve o dva dny později Atalantu.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele