26. kolo
25.02.2024 12:30 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Dušan Vlahovič (© AFP)

Frosinone se v Turíně rvalo o historické vítězství. Propad Juve ukončil Rugani

Juventus si po nevydařených výkonech napravil reputaci ve 26. kole Serie A, v němž na vlastním hřišti zdolal Frosinone 3:2. Domácí vstoupili do zápasu sebevědomě a po zásahu Dušana Vlahoviče ze třetí minuty se ujali vedení. Srbský kanonýr stihl v první půli vyrovnávacím gólem zareagovat i na rychlou otočku skóre, během které hosté věřili v první vítězství nad Starou dámou v historii. Utkání poté směřovalo k nerozhodnému výsledku, v poslední minutě nastavení ovšem rozhodl o výhře Juve obránce Daniele Rugani.

Sny z poloviny sezony o tom, že by Juventus mohl získat titul, se začaly rozplývat po bídné sérii čtyř zápasů bez vítězství. Bianconeri museli minulý týden dvakrát dotahovat, aby alespoň remizovali se sestupem ohroženou Veronou, a tak před tímto kolem ztráceli na vedoucí Inter už devět bodů.

Hráči Staré dámy se na trávníku ještě ani pořádně nerozkoukali a už slavili. Federico Gatti oslovil z hloubi pole Westona McKennieho, jenž si výborným prvním dotykem zpracoval míč do běhu a naservíroval jej Vlahovičovi, který střelou na zadní tyč otevřel skóre. O chvíli později však nechala domácí defenziva příliš mnoho prostoru Nadiru Zorteovi. Ten povedeným centrem našel hlavu Walida Cheddiri, jenž srovnal stav utkání. Rozhození Bianconeri vzápětí propadli ve středu hřiště. Abdou Harroui vyslal ukázkovou kolmicí na zteč Marca Brescianiniho, který ranou do šibenice rozvlnil síť. Ve 32. minutě ovšem znovu zafungovala spolupráce McKennieho s Vlahovičem. Druhý jmenovaný využil přiťuknutí amerického kolegy a skrytou střelou zpoza obránců nachytal Michela Cerofoliniho.

Po změně stran se do otevřené defenzivy Canarini rozběhl Federico Chiesa, ale jeho obstřel srazil mimo hrací plochu Simone Romagnoli. Nevýrazného Chiesu posléze vystřídal teprve osmnáctiletý Kenan Yildiz a hned mohl zaznamenat svůj druhý střelecký úspěch v Serii A. V nadějné pozici na hranici malého vápna však trestuhodně promáchl. Na druhé straně málem zasadil smrtící úder Juventusu jeho odchovanec Kaio Jorge, nicméně v zakončení mu zabránil skvěle načasovaným skluzem McKennie. Zápas plný zvratů nakonec rozhodl v nastaveném čase po rohovém kopu z téměř nulového úhlu Rugani.

Juventus tak doma nezaváhal a získal tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 3. března. Bianconeri změří síly s Neapolí, Giallazzurri se utkají doma s Lecce.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele