12. kolo
11.11.2023 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Bremer (© AFP)

Cagliari pošpinilo čistý štít Juventusu příliš pozdě. Starou dámu vyšvihli do čela stopeři

Fotbalisté Juventusu potvrdili skvělou formu z posledních týdnů, když ve 12. kole Serie A porazili Cagliari 2:1. Ofenzivní opory Bianconeri museli tentokrát zastoupit obránci. Nejprve se v 60. minutě prosadil hlavou Bremer, na kterého navázal o 10 minut později jeho kolega ze stoperské trojice Daniele Rugani. Jedinou kaňkou na výkonu domácích byla první obdržená branka po více než 600 minutách, i přes to se ale v neúplné tabulce vyhoupli do čela. Cagliari s Jakubem Janktem v základní sestavě sice padlo po více než měsíci, nadále ovšem balancuje na hraně sestupového pásma.

Zdálo se, že veškeré mimofotbalové nesnáze hodila Stará dáma za hlavu a v posledních týdnech začala na hřišti předvádět výkony připomínající její nejslavnější časy z minulé dekády. To momentálně rezultovalo ve čtyři ligové výhry v řadě včetně cenného triumfu na hřišti milánského AC a posunu na druhé místo za vedoucí Inter. Změnu k lepšímu v nedávné době pocítilo také Cagliari, které v krátkém časovém úseku zaznamenalo první dvě letošní výhry a před tímto kolem opustilo pásmo sestupu.

Zápas v úvodních minutách vůbec nepřipomínal souboj celků z opačných konců tabulky. Hostující tým byl střelecky aktivnější, což mohl podtrhnout po 20 minutách hry. Alberto Dossena si na úrovni penalty našel pěkný centr od rohového praporku, zakončil však jen těsně nad břevno. Juventus odpověděl příležitostí Moiseho Keana, který se šikovně prosmýkl za obranu soupeře. Italského útočníka ale v rozhodující chvíli zradilo zpracování a míč mu utekl. Úspěchem neskončil ani pokus Andrey Cambiasa, jenž po přiťuknutí od Keana napálil balon jen nad břevno. Krátce před pauzou spálil obrovskou příležitost Weston McKennie, který nedokázal z bezprostřední blízkosti usměrnit přesný centr mezi tři tyče.

Chvíli po změně stran se nadějným volejem prezentoval Federico Chiesa, ale rána zpoza šestnáctky se zatočila mimo branku. Stejný hráč se dostal k dorážce z malého vápna i o pár minut později, i tento pokus však mezi tři tyče nezamířil. Z následného rohového kopu nebezpečně zakončoval Federico Gatti, jehož hlavička ze záklonu skončila těsně vedle. Skóre se poprvé měnilo v 60. minutě, kdy se hlavou po standardní situaci prosadil Bremer. Náskok domácích zdvojnásobil Rugani, který nadvakrát propasíroval balon do sítě po rohovém kopu. Celek ze Sardinie utkání zdramatizoval v 75. minutě po přesné hlavičce Dosseny. V 82. minutě mohlo být dokonce srovnáno, když se Dossenova hlavička otřela o vzdálenější tyč.

Juventus tedy potvrdil výbornou formu a připsal si páté ligové vítězství v řadě. Už v příštím kole jej čeká nejdůležitější zápas podzimu, neboť 26. listopadu vyzve dosavadního lídra soutěže Inter Milán. Cagliari v tentýž den změří síly s Monzou.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele