31. kolo
07.04.2024 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Federico Gatti (© AFP)

Fiorentina pojede do Plzně s prohrou v zádech, Juventusu nezlomily vaz ani četné ofsajdy

Fotbalisté Juventusu dali zapomenout na špatnou ligovou formu a navzdory hned třem neuznaným trefám kvůli ofsajdu ve 31. kole Serie A porazili před vlastními fanoušky Fiorentinu 1:0. Proti čtyřzápasové šňůře bez vítězství nakročil už v 21. minutě Federico Gatti, jehož branka jako jediná platila a ukázala se jako vítězná. Fialky, které se po sezoně rozejdou s trenérem Vincenzem Italianem, ani s Antonínem Barákem v základní sestavě favorita nepřekvapily, a tak do Plzně, kde je čeká čtvrtfinálové utkání Konferenční ligy, nepojedou v nejlepším rozpoložení.

Triumf 2:0 nad Laziem v prvním semifinálovém duelu Coppa Italia dodal Juventusu tolik potřebnou vzpruhu po sérii čtyř zápasů bez vítězství. Poslední porážkou v minulém kole se Stará dáma propadla ještě hlouběji do krize, protože v předešlých devíti ligových kláních získala tři body pouze jednou. Tentokrát na její hřiště přijela Fiorentina, jež byla rovněž pozitivně naladěná výhrou v semifinále poháru. V nejvyšší italské soutěži se jí ovšem nedařilo, o čemž svědčila její 10. pozice.

Domácí tribuny propukly v jásot už po šesti minutách, kdy se po efektním pasu za obranu trefil Weston McKennie, jeho brance ale předcházel jasný ofsajd, a skóre se tak neměnilo. Stará dáma protlačila balon za záda Pietra Terracciana ještě v úvodní čtvrthodině i podruhé, Bremerova krkolomná trefa ovšem neplatila ze stejného důvodu jako u jeho amerického kolegy. Ve 21. minutě Juventus potvrdil známé pravidlo do třetice všeho dobrého a díky pohotové dorážce Gattiho po rohovém kopu se konečně ujal vedení. Po půlhodině hry se Dušan Vlahovič objevil v dráze letu zpětné hlavičky McKennieho a ačkoliv dopravil míč do branky, o přesnou trefu jej stejně jako jeho dva kolegy obral zpětně odmávaný ofsajd.

Krátce po změně stran se poprvé výrazněji projevil Barák, jeho rána doprostřed ale Wojciecha Szczesného příliš nevystrašila. Za pár desítek vteřin se mohlo opět urodit na druhé straně, když si Nikola Milenkovič málem srazil ostrý centr za vlastního gólmana, naštěstí pro Fialky však o kousek minul. V závěrečné fázi duelu mohl Fiorentině zajistit nečekaný bod Nicolás González, jeho krásný obstřel na zadní tyč ale fantastickým skokem zlikvidoval Szczesny. La Viole se nepodařilo urvat bod ani navzdory další velké šanci v závěru, kterou neproměnil Lucas Beltrán.

Nedělní šlágr italské ligy tak ovládl Juventus. V následujícím kole jej bude 13. dubna čekat turínské derby, Fialky svedou o den později bitvu s Janovem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele