26. kolo
24.02.2024 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Mateo Retegui (© AFP)

Retegui přestřihl ostrými nůžkami janovskou šňůru bez vítězství

Udinese nestačilo v utkání 26. kola Serie A na Janov v poměru 0:2. Hosté poprvé inkasovali ve 36. minutě, kdy využil chyby v defenzivě soupeře Mateo Retegui, jenž krásným kopem přes hlavu překonal Maduku Okoyeho. V posledních týdnech chválený nigerijský brankář navíc před pauzou kapituloval ještě jednou, na což Bianconeri i kvůli vyloučení Thomase Kristensena již nenašli odpověď. Rossoblu se tak po třech zápasech konečně dočkali plného bodového zisku.

Janované se v nováčkovské sezoně stále pyšnili umístěním v poklidném středu tabulky, naposledy však slavili výhru před měsícem proti Lecce. Jejich soupeř z Udine sice byl pouze o dvě příčky v tabulce pod nimi, od sestupového pásma jej ovšem dělily jen tři body. Bianconeri se ale nacházeli v dobrém rozpoložení, k čemuž přispívala především nedávná výhra nad Juventusem.

S první ofenzivní akcí se představil Walace, který vyslal přízemní střelu placírkou zpoza vápna na bližší tyč, avšak tam si na ni počkal Josep Martínez. Fantastický zákrok musel ve 27. minutě vytáhnout Okoye, jenž včasným návratem na střed branky vyrazil ránu Johana Vásqueze z bezprostřední blízkosti. Po půlhodině hry stál Mexičan znovu tváří v tvář gólmanovi, tentokrát ovšem hlavičku nasměroval do tyče. Čekání na první zásah se domácím příznivcům vyplatilo. Ve 36. minutě totiž vystřihl krásné nůžky Retegui, když se k němu snesl míč, který nedokázala obrana Udinese odvrátit. Radost Janovanů ani nestihla utichnout a už mohli slavit podruhé. O čtyři minuty později totiž hráči Bianconeri nechali ve vápně nerušeně hlavičkovat Mattiu Baniho, jenž poslal míč bez problémů do sítě.

Třetí branku mohl přidat zkraje druhé půle Junior Messias, svůj průnik však zakončil střelou těsně vedle vzdálenější tyče. Ve 49. minutě zhatil hostující naděje na srovnání Kristensen, který za nedovolené zastavení slibné příležitosti viděl druhou žlutou kartu. Ve zbytku utkání domácí bez větších problémů kontrolovali výsledek, sami si ovšem mnoho šancí také netvořili. Při té nejnebezpečnější vychytal ránu Milana Badelje pod břevno Okoye.

Janov tak prolomil nepovedenou sérii a získal tři body. V dalším kole se 4. března utká se silným Interem, Udinese změří o dva dny dříve síly se Salernitanou.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele