16. kolo
15.12.2023 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Zápas Janov - Juventus (© AFP)

Juventus zaspal start druhého poločasu. Stará dáma překvapivým zaváháním přihrála Interu

Fotbalisté Juventusu překvapivě ztratili body na hřišti Janova, se kterým v 16. kole Serie A pouze remizovali 1:1. Hosté se už v prvním dějství dostali do vedení zásluhou proměněné penalty Federica Chiesy, ihned po změně stran ovšem vyrovnal Albert Gudmundsson. Stará dáma tak sice zůstala již 12. duel v řadě neporažena, zakopnutím však dala Interu možnost navýšit svůj náskok na čele tabulky. Janovany naopak i přes velmi cennou remízu dělí od sestupového pásma jen čtyři body.

Juventus dovedl na druhou příčku pragmatický přístup k fotbalu, když jen dvakrát v sezoně vstřelil více než dva góly a v porovnání s vedoucím Interem nastřílel o 14 branek méně. Jako ofenzivní se nedala označit ani taktika Janova, jenž se v předešlých čtyřech domácích kláních radoval jen ze tří přesných zásahů, ty však vedly k solidnímu zisku sedmi bodů. Morálku hráčů Rossoblu mohl posílit fakt, že Stará dáma neudržela v posledních šesti vystoupeních na tomto stadionu ani jedno čisté konto.

Už od úvodních minut bylo zřejmé, že se bude jednat o taktickou bitvu. O tom svědčila i velmi vyrovnaná první dvacetiminutovka, ve které si ani jeden z celků nevytvořil nebezpečnou šanci. Ve 27. minutě ovšem přišla první velká chyba na straně Janova. Jeho kapitán Milan Badelj trestuhodně ztratil míč před vlastním pokutovým územím, toho využil Chiesa, jenž obešel brankáře, kterému nezbývalo nic jiného než faulovat. K penaltě se poté 26letý Ital sám postavil a tvrdou ranou k levé tyči poslal Juventus do vedení. Po půlhodině hry měl v první půli ojedinělou příležitost na srovnání Johan Vásquez, svůj pokus ale namířil nad.

Trenér Rossoblu Alberto Gilardino se rozhodl, že ihned zkraje druhého dějství pošle na hrací plochu útočníka Caleba Ekubana. Tento tah se mu náramně vyplatil, ghanský útočník totiž ve vápně soupeře hlavičkou přiklepl míč na Gudmundssona, který z bezprostřední blízkosti ve skluzu propálil bezmocného Wojciecha Szczesnyho. Starou dámu inkasovaná branka příliš neprobudila a naopak Grifone pokračovali ve velmi sympatickém výkonu. Ten nakonec světovým zákrokem podtrhl v závěru střetnutí Josep Martínez, jenž po rohovém kopu reflexivním zákrokem vyškrábl nad břevno střelu Bremera.

Janov tak giganta italského fotbalu zaskočil a získal bod, čímž prodloužil sérii domácí neporazitelnosti na čtyři zápasy. V příštím kole se představí 22. prosince na půdě Sassuola, Juventus bude hrát o den později ve Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele