12. kolo
10.11.2023 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radu Dragusin (© AFP)

Bezradná Verona tápala i proti nováčkovi. Janov posunul do klidnějších vod volej Dragusina

Hráči Janova porazili ve 12. kole Serie A na domácím stadionu Veronu 1:0. Oba týmy se v průběhu utkání potýkaly zejména s problémem v koncovce, jediným přesným střelcem se tak stal na konci úvodního dějství Radu Dragusin. Pro 21letého obránce navíc šlo o první trefu v nejvyšší soutěži. Grifone se díky důležitému vítězství odpoutali od nebezpečné blízkosti sestupových pozic, kde naopak setrvali Mastini, kteří prohráli pátý zápas v řadě.

Po skvělém startu sezony, v němž Verona dokázala hned ve druhém kole překvapivě porazit AS Řím, se žlutomodří ponořili do obrovské herní krize. Scaligeri z posledních 10 soutěžních zápasů ani jeden nevyhráli, přičemž hned osmkrát padli. Ani Janov však nehýřil oslnivou formou, což potvrdil v posledním kole porážkou v Cagliari. Do karet mu ale tentokrát hrála domácí půda, na níž v letošní sezoně předváděl velmi sympatické výkony.

V úvodní půlhodině hry se oba celky potýkaly s nepřesnostmi ve finální třetině hřiště. Rossoblu drželi míč častěji na kopačkách, souvislejší tlak si však vytvořit nedokázali. První vážnější situace v předbrankovém prostoru přišla až ve 43. minutě, kdy se po rohovém kopu dostal k míči Caleb Ekuban a nastřelil pravou tyč. O minutu později už se domácím podařilo rozvlnit síť, když Ridgeciano Haps šikovně poslal balon na Dragusina a ten střelou z voleje propálil bezmocného Lorenza Montipa.

Na rozdíl dvou branek mohl zvýšit další rumunský legionář v dresu Janova George Puscas, když obdržel milimetrově přesný pas za obranu, se zakončením ale příliš dlouho otálel a jeho střela byla zablokována. Stejný hráč se po následném rohovém kopu dostal k další šanci, míč však tečoval pouze do rukavic Montipa. Největší příležitost Hellasu měl na kopačce Filippo Terracciano, k němuž se odrazil balon po závaru ve vápně a vyrovnání viselo ve vzduchu, mladý Ital však orazítkoval pouze tyč. Neprosadil se ani Milan Djurič, jehož razantní hlavičku perfektním zákrokem vytěsnil Josep Martínez. V závěru už si Grifone i přes značnou pasivitu hubený náskok udrželi.

Janov tak utrápenou Veronu zdolal a připsal si tři body. V následujícím utkání se 26. listopadu střetne s Frosinone, Mastini změří o den později síly s Lecce.

Autor: Livesport.cz / Petr Krištof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele