14. kolo
02.12.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Empoli (© AFP)

Duely s Janovem zůstávají pro Empoli zakleté, radost Rossoblu zrušil Cancellieri

Fotbalisté Janova remizovali ve 14. kole Serie A před zraky vlastních fanoušků s Empoli 1:1. Bezgólový stav jako první narušil dalekonosným pokusem domácí záložník Ruslan Malinovskij, jenž se prosadil ve druhém po sobě jdoucím zápase. Na jeho trefu však pouze několik desítek vteřin po příchodu na trávník zareagoval střídající Matteo Cancellieri a stejně jako ve dvou předchozích případech se v duelu těchto celků zrodila remíza. Hosté navíc prodloužili čekání na triumf proti tomuto soupeři už na osm klání v řadě.

Prohrát gólem z nastaveného času je vždy bolestivé, a právě to se stalo oběma soupeřům v minulém ligovém klání. Janov tímto způsobem selhal na půdě jiného nováčka z Frosinone, Empoli si zase nepohlídalo obávaného střelce Domenica Berardiho a muselo se sklonit před Sassuolem. Grifone ale nesměli podlehnout dojmu, že domácí neúspěch Empolesi rozloží. Ti totiž v posledních týdnech sbírali body zejména na hřištích soupeřů, když nejprve vyloupili stadion Fiorentiny a následně šokovali Neapol.

V prvních minutách se však nezdálo, že by Empoli mohlo domácí obrat. Janov byl mnohem aktivnější jak ve statistice držení míče, tak ve střelbě, svou převahu ale v úvodu utkání nedokázal přetavit v gól. Po půlhodině hry mohl otevřít skóre Junior Messias, který vypálil z pokutového území, ale jeho rána skončila na pravé tyči. O pár minut později se domácí přece jen prosadili, když z velké dálky vystřelil Malinovskij. Jeho rána skončila v levém dolním rohu brány a Janov se ujal vedení.

Do druhého poločasu vstoupily oba týmy opatrně, ani jeden z celků se nehrnul do útočných akcí, a tak skóre zůstávalo nezměněné. V 67. minutě ale stav 1:0 pro domácí nevydržel, když se po centru Viktora Kovalenka prosadil hlavou po necelé minutě pobytu na hřišti Cancellieri. Poté se hra opět vyrovnala a ani jednomu z mužstev se nedařilo projít přes obranu soupeře a ohrozit branku. Nastavené tempo vydrželo až do konce zápasu a i přes snahu obou celků se skóre nepohnulo.

Empoli tak zapsalo první venkovní remízu v ročníku. V příštím kole přivítá 11. prosince Lecce, Janov se o den dříve představí v Monze.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele