8. kolo
07.10.2023 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Christian Pulisic (© AFP)

AC Milán pozdním gólem poskočil do čela. Nedohrál ani jeden z brankářů, chytat musel Giroud

Janov po domácích bodových ziscích proti Neapoli a římskému AS sahal na svém hřišti po dalším překvapení, nakonec však v osmém kole Serie A prohrál s AC Milán 0:1. Grifone drželi s tempem hostů prakticky po celé utkání krok a když už v defenzivě zaváhali, podržel je jistě chytající Josep Martínez. To ale přestalo platit v 87. minutě, kdy se trefil Christian Pulisic. V dlouhém nastavení pak rozhodčí vytáhl hned dvě červené karty, obě přitom pro gólmany. Brankářské rukavice musel v barvách Rossoneri natáhnout útočník Olivier Giroud, navzdory tomu ale hosté udrželi vedení a díky předchozímu zaváhání Interu poskočili na první příčku tabulky.

AC Milán se po sérii tří ligových výher v řadě vrátil do hlavní fáze Ligy mistrů, kde ve skupině smrti uhrál bod na půdě Dortmundu. Po těžkém souboji jej čekal papírově snadnější soupeř, jelikož přijel na hřiště Janova. Nováček soutěže měl v letošní sezoně záblesky skvělých výkonů, když vyzrál například na oba celky z hlavního města. Kromě těchto dvou duelů ale už stihl také pětkrát ztratit, přičemž v posledním kole remizoval s trápícím se Udinese.

Stefano Pioli vyslal do utkání v Janově zbrusu nové ofenzivní trio, což se mu mohlo vyplatit krátce po úvodním hvizdu, ale Noah Okafor těsně nedosáhl na precizní centr Samuela Chukwuezeho. Další šance Rossoneri přišla v 18. minutě, kdy Tijjani Reijnders po zpětné přihrávce Yunuse Musaha nechal přízemní ranou doprostřed vyniknout Martíneze. Kromě několika náznaků z úvodu se favorit z Milána v útočné fázi spíše hledal a nováček s ním bez větších problémů před pauzou držel krok.

Neuspokojivý výkon i skóre donutily Pioliho o přestávce ke dvěma změnám v sestavě. Ani příchod obvyklých startérů ovšem Milánským moc nepomohl, i když ve statistice držení míče výrazně dominovali. Až v 65. minutě si na centr naskočil střídající Rafael Leão, Martínez však famózním zákrokem udržel bezbrankový stav. Šokovat tak v závěru mohl Caleb Ekuban, jenže hlavičku z nadějné pozice poslal vysoko nad břevno.

O poznání úspěšnější byl na druhé straně Pulisic, který se efektivně otočil ve vápně a střelou k pravé tyči v 87. minutě rozhodl. Na výsledku nic nezměnilo ani vyloučení obou brankářů a ani fakt, že se mezi tři tyče kvůli maximálnímu počtu střídání musel postavit Giroud.

AC Milán tak potvrdil roli favorita a ziskem tří bodů natáhl sérii neporazitelnosti již na šest duelů. Následující ligové kolo odehrají oba kluby 22. října. Rossoblu se utkají s Atalantou, Rossoneri změří síly s Juventusem.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (2)

Přidat komentář
milanista9

Kdysi tu byli kvalitnější recenze než z livesportu, který nemá přehled. Rewiev live sportu stojí za prd.

Reagovat
Class 92

On celý eurofotbal byl kdysi lepší... Také autoři co tam dříve psávali...

každá změna je většinou k horšímu než k lepšímu... bohužel...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele