6. kolo
27.09.2023 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Domenico Berardi (© AFP)

Suverénní jízda Interu se proti Sassuolu poprvé zadrhla, obrat hostů se nesl v režii Berardiho

Inter v šestém kole italské Serie A poprvé v nové sezoně zaváhal, když před svými fanoušky neuhlídal jednobrankové vedení a prohrál se Sassuolem 1:2. O úvodní zásah utkání se v nastavení prvního dějství postaral domácí Denzel Dumfries, po změně stran už však pálili jen Neroverdi. Nejprve vyrovnal Nedim Bajrami po přihrávce Domenica Berardiho a italský křídelník zhruba po hodině hry sám vstřelil vítězný gól. V italské nejvyšší soutěži tak nezůstal žádný tým, který by letos ještě nepoznal hořkost porážky.

Hráči Interu dominovali nejvyšší italské soutěži, když od jejího startu neztratili jediný bod. Pýchou Nerazzurri byla především brilantní defenziva, jež obdržela v prvních pěti kolech pouze jednu branku. Svěřenci trenéra Simoneho Inzaghiho, který nedávno prodloužil s týmem kontrakt až do roku 2025, si chtěli přenést skvělou formu i do domácího klání proti Sassuolu. Neroverdi ale přijeli také v dobré náladě, jelikož o víkendu zdolali Juventus 4:2.

Síla domácího prostředí byla však na straně černomodrých, čehož se již v šesté minutě pokusil využít Marcus Thuram. Francouzský útočník unikl po pravé straně a pokusil se z ostrého úhlu nahrát před prázdnou bránu Lautaru Martínezovi, gólman Andrea Consigli byl ovšem proti. O chvíli později to byli naopak hosté, kteří jako první zahrozili ranou mezi tři tyče. Jeremy Toljan si navedl míč po pravé straně pokutového území a jedovatou ranou prověřil pozornost Yanna Sommera. Z podobné pozice se následně radoval na druhé straně Dumfries. Nizozemský bek předvedl něco ze svého technického umění, když nejprve přešlapovačkou zmátl obránce a následně parádní trefou k levé tyči otevřel skóre.

V úvodu druhé půle Sassuolo obnovilo svou aktivitu a bylo za to v 54. minutě odměněno vyrovnávací brankou. Berardi dokázal v pokutovém území precizní prostrkávačkou vyslat do šance Bajramiho, který následně zaskočil do té doby stoprocentního brankáře a propálil ho na bližší tyč. Netrvalo dlouho a Neroverdi udeřili znovu. Autor první asistence si tentokrát navedl míč a z hranice vápna vyslal nechytatelný obstřel do levého spodního rohu. Na druhé straně měl vyloženou příležitost srovnat stav utkání střídající žolík Davide Frattesi, nedokázal ovšem v souboji jeden na jednoho vyzrát na Consigliho.

Inter tak poprvé v letošní sezoně poznal hořkost porážky a doma se Sassuolem nezískal překvapivě ani bod. Zaváhání se pokusí odčinit o víkendu, kdy 30. září vyzve Salernitanu. Neroverdi změří o dva dny později síly s Monzou.

Autor: Livesport.cz / Radek Pelán

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele