19. kolo
06.01.2024 12:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Davide Frattesi (© AFP)

Verona sahala na zakletém San Siru po bodu. Oslavy Interu odstartovala hrubka brankář

Inter porazil v 19. kole Serie A Veronu 2:1. Lídra tabulky poslal do vedení už ve 13. minutě Lautaro Martínez, jenž vsítil svou 16. branku, což je takřka dvojnásobek než jeho nejbližší pronásledovatel v tabulce střelců Domenico Berardi ze Sassuola. Hellas se sice po změně stran stal prvním týmem po téměř třech měsících, který na stadionu Nerazzurri v ligové soutěži skóroval, k bodům to však nevedlo. V nastaveném čase totiž po nejistém zákroku brankáře zajistil domácím výhru střídající Davide Frattesi. Mastini, kteří navíc ve 100. minutě nedali penaltu, tak protáhli svou těžko uvěřitelnou bilanci, když na San Siru v Serii A ještě nikdy nezvítězili, a to ani v součtu s venkovními duely proti AC Milán.

Inter vstoupil do nového roku na prvním místě tabulky o dva body před druhým Juventusem, a to i přesto, že v posledním utkání s Janovem zaznamenal teprve třetí ztrátu z posledních 12 ligových zápasů. Stále však Nerazzurri prohráli od startu ročníku pouze jednou, do karet jim navíc hrála i zajímavá statistika. Od roku 2014 totiž neodešli z prvního ligového střetnutí v kalendářním roce jako poražení. Velkým favoritem byli i tentokrát, jelikož na jejich hřiště přijela Verona, která měla velké starosti se záchranou.

Úvodní minuty utkání patřily překvapivě hráčům ve žluto-modrých dresech. Do palebné pozice uvnitř pokutového území se probojoval Tomáš Suslov. Slovenský reprezentant však situaci nevyřešil optimálně a nastřelil pouze stojnou nohu Yanna Sommera. A tak se dostali ke slovu svěřenci Simoneho Inzaghiho. Henrikh Mchitarjan si pomohl rychlou narážečkou a posléze oslovil nabíhajícího Martíneze, jenž zkušeně uklidil míč šajtlí na bližší tyč. Na druhé straně se do vzduchu zavěsil Milan Djurič, ale balon nasměroval přímo do rukavic švýcarského gólmana.

Po návratu z kabin mohl přidat uklidňující zásah Marcus Thuram. Syn slavného otce však ze vzdušného souboje vytěžil pouze hlavičku, která nechala Lorenza Montipa v klidu. Po kombinaci na jeden dotek přiťukl Martínez na hranici šestnáctky míč Hakanu Calhanogluovi, jehož tvrdý projektil skončil jen těsně vedle pravé tyče.

V 74. minutě byl Inter za své nevyužité šance potrestán. Ondrej Duda dostal na pravé straně příliš mnoho prostoru, následně vyprodukoval střílený centr do pokutového území, na ten si naběhl čerstvě střídající Thomas Henry a kolenem usměrnil balon na místo určení. V nastaveném čase však Nerazzurri přece jen přetavili závěrečný tlak v kýžený gól. Hlavním hrdinou se stal Frattesi, jenž využil Montipova zaváhání a z dorážky rozvlnil síť. Zápletku mohl ještě přidat střelec Henry, ale z pokutového kopu orazítkoval pouze tyč.

Inter tak v roli favorita nezaváhal a doma získal tři body. Oba celky sehrají další ligový duel 13. ledna. Scaligeri změří síly s Empoli, Nerazzurri vyzvou Monzu.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele