30. kolo
01.04.2024 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Federico Dimarco (© AFP)

Dimarco se sestřelením Empoli zařadil do úzké skupiny elitních obránců Interu

Fotbalisté Interu porazili ve 30. kole Serie A Empoli 2:0. Utkání rozhodl ve prospěch jasného lídra soutěže už pár minut po úvodním výkopu produktivní krajní bek Federico Dimarco, jenž se stal teprve čtvrtým obráncem Miláňanů s přímým podílem na více než 10 trefách v rámci jednoho ligového ročníku za posledních 20 sezon. Azzurri se naopak v celém zbytku duelu na překonání náhradního gólmana domácích Emila Audera nezmohli a počtvrté za sebou padli s nulou na kontě vstřelených branek.

Inter po 13 výhrách napříč soutěžemi prohrál v Lize mistrů na hřišti Atlétika a o pár dní později jen remizoval v Neapoli. Proti Empoli se chtěli Nerazzurri vrátit na vítěznou vlnu, k čemuž jim měl pomoct především nejgólovější kanonýr Serie A Lautaro Martínez, jenž střelecky nemlčel ani v reprezentační pauze. V dresu Argentiny totiž skóroval do sítě Kostariky.

A síť mohl Martínez rozvlnit už po třech minutách hry. Nicoló Barella poslal do vápna centr, na nějž 26letý mistr světa z Kataru jen těsně nedosáhl. Chvíli nato už ale San Siro slavilo gól. Dimarco obdržel do vápna prudkou přihrávku, kterou zužitkoval v přesnou střelu do levého dolního rohu. Do dvoubrankového náskoku mohl poslat Inter v 19. minutě asistent na Dimarcův gól Alessandro Bastoni, jenž však svůj sprint zakončil pouze ranou do tyče. Zničehonic mohlo přijít vyrovnání z kopačky Razvana Marina, ránu pod břevno ale vychytal Audero.

Po změně stran to poprvé stadionem zahučelo po další akci Dimarca. Ten v 52. minutě vyzval ke střele perfektním pasem na osu hřiště Barellu, kterému ovšem scházela přesnost. Chvíli po odehrané hodině začali vystrkovat útočné růžky také hráči Empoli. K zakončení se propracoval Simone Bastoni a zamířil jen těsně nad břevno. S blížícím se koncem ale Miláňané půjčovali míč soupeři jen občasně a v 81. minutě si navíc svůj triumf pojistili. Denzel Dumfries při akci dvou žolíků přihrával z pravého kraje před prázdnou bránu skórujícímu Alexisovi Sánchezovi, který zaznamenal svůj teprve druhý zásah v probíhajícím ročníku.

Nerazzurri si tak výhrou upevnili pozici lídra soutěže. Další duel je čeká 8. dubna v Udine, Empoli o dva dny dříve vyzve Turín FC.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele