2. kolo
26.08.2023 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Hellasu (© AFP)

Římská defenziva se neprobudila ani ve Veroně. Skalp věhlasného soupeře řídil Slovák Duda

Verona zdolala ve druhém kole Serie A římské AS 2:1. Hlavní postavou duelu se stal slovenský reprezentant Ondrej Duda, jenž v úvodu zápasu otevřel skóre precizní dorážkou a v závěru první půle pak přesným pasem ke skórování vyzval Cyrila Ngongeho. Žlutomodří tak i přes snížení hostů ve druhé půli zůstali stoprocentní, naopak Giallorossi se nadále potýkají s mizernou defenzivou a na svůj první tříbodový zisk nového ročníku stále čekají. Mastini nakonec o výhru nad favorizovaným sokem neobralo ani pozdní vyloučení Isaka Hiena.

Lépe do nového ročníku vstupila Verona, jež v úvodním kole přehrála nejtěsnějším rozdílem Empoli. Bez šance na úspěch rozhodně nebyla ani v utkání s Římany, které porazila dvakrát z posledních tří vzájemných střetnutí na domácí půdě. Giallorossi navíc hned v prvním zápase zaváhali, když z duelu se Salernitanou brali pouze bod. Těšit Josého Mourinha ale mohl alespoň gólově probuzený Andrea Belotti. Italský útočník totiž dvěma přesnými zásahy skvěle zastoupil dlouhodobě zraněného Tammyho Abrahama.

Vrásky na čele portugalského stratéga se začaly objevovat už po čtyřech minutách hry, kdy Rui Patrício nepřesvědčivě vyrazil míč před sebe a Duda z dorážky otevřel skóre. Srovnáno mohlo být na konci úvodní desetiminutovky, ale hlavička Bryana Cristanteho rozezvonila břevno.

Římané byli aktivnější, vyrovnávací trefy se však nedočkali ani po šanci Lorenza Pellegriniho, který zevnitř vápna rozvlnil pouze boční síť. A tak se o slovo opět přihlásili domácí. Duda v nastavení první půle vyslal do brejku Ngongeho, jenž si individuálně pohrál s Chrisem Smallingem a ranou na zadní tyč dopřál Scaligeri dvoubrankový polštář.

Tlak "Vlků" po změně stran gradoval a Lorenzo Montipo byl v neustálé permanenci. Stephan El Shaarawy v 54. minutě gólmana domácích dělovkou ještě neprostřelil, dvě minuty nato už se ale hosté snížení dočkali. Belotti vyhrál souboj uvnitř šestnáctky a přiťukl míč střídajícímu Houssemu Aouarovi, který hlavou rozvlnil síť.

Po vstřelené brance nápor Římanů opadl, přesto se žlutomodří soustředili především na defenzivu a na polovinu hostů vyráželi jen výjimečně. Komplikace přišla v 84. minutě, kdy viděl červenou kartu Hien. Z následného přímého kopu zvonilo břevno nad Montipem podruhé v utkání, tentokrát po projektilu Pellegrina. Další vyloženou šanci už si Mourinhovi svěřenci nevytvořili a nedokázali krátkou přesilovku přetavit ve srovnání.

Verona tak výhrou nad věhlasným soupeřem potvrdila skvělý vstup do sezony. O další body zabojuje 1. září na půdě Sassuola, AS Řím ve stejný den přivítá AC Milán.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (2)

Přidat komentář
tadko97

Čo dodať. Moje zmiešané pocity zo začiatku sezóny pokračujú.

Tip: 0:1

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele