11. kolo
06.11.2023 18:30 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Marvin Cuni a Reinier (© AFP)

Na italských trávnících už zase řádí Ibrahimovič. Frosinone zásluhou mladíka udolalo Empoli

Hráči Frosinone odčinili v 11. kole Serie A poslední ligovou porážku s Cagliari, když na domácí půdě porazili Empoli 2:1. Úvodní trefu zaznamenal po změně stran Marvin Cuni, pro kterého to byla zároveň premiérová branka v dresu Giallazzurri. Ještě povedenější výkon však předvedl teprve 17letý kmenový hráč Bayernu Mnichov Arijon Ibrahimovič, jenž kromě asistence na první gól také sám skóroval. Hosté se sice s jednoznačně nejhorší ofenzivou v lize dokázali v závěru prosadit, na body to však nestačilo.

Ačkoliv se sezona pro Frosinone obecně nevyvíjela špatně, utkání minulého kola fanoušky pořádně dopálilo. Canarini vedli ještě v 71. minutě 3:0 na půdě Cagliari, nakonec však zejména v důsledku dvou tref z nastavení prohráli. Empoli rozjelo nový ročník soutěže tragicky. V prvních pěti zápasech nedalo gól a nezískalo ani bod. Pak ale přece jen došlo ke zlepšení a příznivci museli být rádi, že stále střídmý počet nastřílených branek stačil na dvě výhry a jednu remízu.

Zlepšit střeleckou úspěšnost hostů v aktuálním ročníku mohl hned ze začátku Matteo Cancellieri, dalekonosná rána mladého útočníka ale skončila na horní tyči branky. Po 20 minutách hry si musel Ardian Ismajli po verdiktu videorozhodčího pořádně oddechnout. Jeho velké zaváhání při rozehrávce mohlo přijít Empolesi draho, kvůli malému ofsajdu Cuniho však nedošlo ke změně skóre. Neuznaný gól Ciociari nabudil a do konce půle se dostávali do zajímavých příležitostí, překonat Etrita Berishu ovšem nedokázali, a tak šli do šaten za bezbrankového stavu.

Celek z regionu Lazio vstoupil do druhého dějství mnohem aktivněji než jeho soupeř. V 57. minutě ještě zachránila Berishu levá tyč po pěkné střele Lucy Mazzitteliho. O minutu později už byl ale domácí gólman bezmocný proti pohledné patičce Cuniho po centru Ibrahimoviče, a albánský útočník tak mohl slavit premiérový přesný zásah v Serii A. Ibrahimovič si k důležité asistenci připsal v 74. minutě také gólovou trefu, když z hranice velkého vápna vyslal nechytatelnou dělovku k levé tyči. Těsně před koncem ještě Empoli vykřesal naději Francesco Caputo, když překonal z blízka hlavou Stefana Turatiho. Během několika minut mohli domácí přijít o tři body, k jejich štěstí ale nebyl druhý zásah Caputa uznán kvůli ofsajdu.

Frosinone tak se štěstím hodilo za hlavu ostudu ze Sardinie a získalo všechny body. V příštím kole se 12. listopadu představí na půdě Interu, Empoli bude hrát tentýž den v Neapoli.

Autor: Livesport.cz / Miroslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele