10. kolo
30.10.2023 18:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Gianluca Scamacca (© AFP)

Scamaccova show vrhla stín na zlepšené výkony Empoli, Atalanta si odvezla snadné vítězství

Atalanta v 10. kole Serie A nedopustila překvapení a na hřišti Empoli zvítězila 3:0. Zápas byl již od úvodních minut v jasné režii hostů, kteří o zisku tří bodů rozhodli ještě do konce první půle. V obou trefách před odchodem do šaten měl prsty skvěle hrající Gianluca Scamacca, jenž nejprve v páté minutě sám skóroval a poté asistoval u přesné trefy Teuna Koopmeinerse. Italský útočník navíc po změně stran přidal další gól a potvrdil vizitku jednoznačného muže zápasu.

Empoli mělo až do minulého kola na kontě jediný vstřelený gól, pak však přijelo na hřiště Fiorentiny a nečekaně přidalo další dva. Azzurri navíc potřetí z posledních čtyř duelů udrželi čistý štít a vítězným utkáním podtrhli zlepšené výkony z posledních týdnů. Ani tím se ovšem nevymanili z jasné pozice outsidera proti Atalantě, jež do zápasu vstupovala ze šesté příčky a v minulé sezoně ovládla obě vzájemná střetnutí.

A právě hosté se hned z první vážnější šance dostali v páté minutě do vedení. Scamacca obdržel fantastickou přihrávku od Ademola Lookmana za obranu a následně excelentní patičkou překonal lehce nejistého Etrita Berishu. Autor první branky mohl zvýšit vedení svého celku v 17. minutě, tentokrát ale domácího brankáře zachránila levá tyč, kterou 24letý útočník po technické střele orazítkoval.

Pouze o tři minuty později Ital přece jen podruhé skóroval, jeho gól však nemohl být uznán kvůli jasnému ofsajdu. Nakonec se Bergamo dočkalo do přestávky i druhé trefy, když z pokutového území prostřelil Berishu tvrdou pumelicí Koopmeiners.

One man show italského útočníka pokračovala i po změně stran. V 51. minutě se Scamacca uvolnil uvnitř šestnáctky a nechytatelnou ranou na přední tyč navýšil náskok již na rozdíl třídy.

Ojedinělou šanci domácích měl o pár chvil později Nicoló Cambiaghi, z ostrého úhlu ale napálil jen Juana Mussa, který jeho pokus odnesl vyraženým dechem. Nezastavitelný Scamacca mohl po hodině hry završit hattrick, svou střelu ovšem namířil pouze do břevna. Mrzet jej to však nemuselo, jelikož především díky jeho skvělému výkonu si Nerazzurri došli pro pohodové tři body.

Atalanta tedy vyhrála pátý z posledních šesti zápasů na Stadio Carlo Castellani. V příštím kole 4. listopadu přivítá Inter, Empoli se o dva dny později představí na půdě Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele