31. kolo
07.04.2024 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Nicolas Viola (© AFP)

Mezi Cagliari a Atalantou se schylovalo k netradiční remíze, rozhodnutí přišlo s Violou

Fotbalisté Cagliari porazili ve 31. kole Serie A Atalantu 2:1 a vzdálili se sestupovým příčkám na rozdíl čtyř bodů. Klub z Bergama sice poslal do rychlého vedení Gianluca Scamacca a po vyrovnání z kopačky Tommasa Augella to vypadalo, že vzájemný zápas těchto dvou celků poprvé po více než 10 letech skončí nerozhodným výsledkem. V závěru se však prosadil zkušený záložník Nicola Viola a pomohl domácím odlepit se od příček hraničících se sestupovým pásmem. Český záložník Jakub Jankto strávil celé utkání mezi náhradníky.

Cagliari se i po remíze s Veronou nacházelo těsně nad sestupovým pásmem a nejlepší vyhlídky nemělo ani před duelem s Atalantou. Ta stále doufala, že se z šesté příčky vyhoupne mezi nejlepší čtveřici, a zajistí si tak účast v Lize mistrů. Orobici se spoléhali především na svého nejproduktivnějšího střelce Teuna Koopmeinerse, jenž v posledním zápase proti Neapoli 11. zásahem v ročníku upravoval na 3:0, a překonal tak své gólové maximum v Serii A.

První zajímavější příležitost si hned v úvodu utkání vytvořili hosté, střela Brazilce Edersona z hranice vápna se ale mezi tři tyče nevešla. Ve 13. minutě už se celek z Bergama prosadil. Ademola Lookman poslal z levé strany přízemní centr, na který si naběhl Scamacca a suverénním zakončením otevřel skóre. Atalanta byla aktivnějším týmem i v dalších minutách, avšak do dalších gólových příležitostí se nedostávala. Okolo 30. minuty začali přidávat na intenzitě i svěřenci Claudia Ranieriho a odměnou jim byla vyrovnávací trefa. Eldor Shomurodov udržel míč v obklíčení protihráčů a přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Augella, který si připsal svou první ligovou branku v tomto ročníku.

V 55. minutě hřiště opustil Koopmeiners, jehož přítomnost na trávníku tentokrát tolik znát nebyla. Na šance chudé utkání ale nedokázal více rozproudit ani jeho náhradník Charles De Ketelaere. Ofenzivní úsilí obou mužstev totiž kazilo množství nepřesností a špatných rozhodnutí. Na hřišti se kromě toho také začalo přiostřovat, výsledkem čehož byla celá řada žlutých karet. První zajímavější moment druhého dějství přišel až v 85. minutě, kdy střídající Zito Luvumbo střelou ze střední vzdálenosti protáhl hostujícího gólmana Marca Carnesecchiho. Domácí jako by tato situace nabudila a jen o tři minuty později otočil výsledek v jejich prospěch Viola, který poslal svůj hlavičkový pokus přesně k pravé tyči hostující branky.

Cagliari tak doma překvapilo a favorita porazilo. V dalším kole se na úspěch pokusí navázat 14. dubna proti vedoucímu Interu, Atalanta o den později přivítá Veronu.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele