8. kolo
08.10.2023 18:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Romelu Lukaku (© AFP)

Vlci z Říma čtyřmi góly roztrhali Cagliari. Budoucnost Mourinha pomohl rozřešit Lukaku

Fotbalisté AS Řím si v osmém kole Serie A připsali na hřišti Cagliari pohodlnou výhru 4:1. K dominantnímu výkonu, jenž znamenal třetí soutěžní vítězství Giallorossi v řadě, přispěl dvěma přesnými zásahy Romelu Lukaku. Belgický útočník tak skóroval již v šestém z posledních sedmi zápasů Vlků, čímž pomohl utišit sílící spekulace o budoucnosti Josého Mourinha. Italským tiskem totiž před utkáním prolétla informace, že v případě neúspěchu na Sardinii by mohlo dojít k jeho odvolání.

Římané po velmi nepovedeném startu do sezony a poměrně velké kritice zabrali a v posledních dvou soutěžních kláních vyhráli bez inkasované branky. Hlavním tahounem družiny Mourinha byl Lukaku, jenž našel v hlavním městě Itálie zpět ztracenou formu, když z devíti odehraných zápasů vstřelil sedm gólů. Tentokrát přijeli Vlci na půdu nováčka z Cagliari, jenž se mezi italskou elitou trápí, což podtrhovala nula výher a poslední místo v tabulce.

Římané se dostali do vedení v 19. minutě, kdy Houssem Aouar využil parádní prostrčení od Leonarda Spinazzoly a z otočky mířil přesně k pravé tyči. Po chvíli se Vlci mohli radovat znovu, když Lukaku zakončil hlavou přesný centr Ricka Karsdorpa. Cagliari poprvé ohrozilo branku ve 30. minutě, hlavička Paula Azziho ale mířila těsně vedle. Velmi dobrou půli pro Římany negativně ovlivnilo zranění Paula Dybala, kvůli kterému ho musel ve 40. minutě nahradit Andrea Belotti.

Italský útočník se krátce po změně stran dokázal prosadit. V 50. minutě si naběhl za defenzivu, chytře se zbavil obránce a vystřelil do protipohybu brankáře Simona Scuffeta. O devět minut později o sobě dal gólově vědět znovu Lukaku. Ten si přebral perfektní přihrávku Leandra Paredese a s klidem zakončil na zadní tyč. Cagliari sice dokázalo snížit zásluhou Mattea Pratiho, jeho zásah z dálky ale nemohl platit kvůli ofsajdu. Domácí se proto dočkali branky až po proměněné penaltě kapitána Nahitana Nandeze v 86. minutě.

Římané tak navázali na dvě výhry v řadě a proti nováčkovi získali další tři body. V následujícím utkání se 22. října představí doma proti Monze, Cagliari změří ve stejný den síly se Salernitanou.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele