13. kolo
26.11.2023 12:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Monzy (© AFP)

Souboj trenérských generací jasný verdikt nepřinesl. Cagliari se s Monzou rozešlo smírně

Domácí Cagliari remizovalo ve 13. kole Serie A s ve formě hrající Monzou 1:1. V 10. minutě sice otevřeli skóre Rossoblu, jenže po změně stran vyrovnal premiérovým zásahem mezi italskou elitou Mirko Marič. Střet nejstaršího trenéra nejvyšší soutěže na Apeniském poloostrově Claudia Ranieriho s tím vůbec nejmladším 39letým Raffaelem Palladinem tak vítěze nepoznal. Jakub Jankto začal zápas na lavičce a na hřiště se podíval v 73. minutě.

Cagliari po sérii tří vítězství v řadě prohrálo v posledním kole s Juventusem 1:2. I přes zlepšenou formu se celek ze Sardinie stále topil v sestupovém pásmu. Největší problém mu dělala defenziva, která byla druhá nejhorší v celé soutěži. Monza naopak přijížděla na zápas v dobré náladě, jelikož se nacházela v první polovině tabulky a z posledních devíti klání padla jen jednou. Na rozdíl od Rossoblu se hosté mohli pyšnit svou obranou, která patřila mezi pět nejlepších v lize.

Souboj týmů, které se naposledy potkaly před více než 20 lety, začal ofenzivní snahou hostů, Danilo D’Ambrosio ale hlavičkou Simoneho Scuffeta nepřekonal. Jako první proto v 10. minutě skórovali domácí. Ránu Nicolase Violy ještě zvládl Michele Di Gregorio vytěsnit, na dorážku Alberta Dosseny, jenž se k míči dostal po následném rohovém kopu, už však nárok neměl. Lombarďané se snažili svého soupeře překonat hlavně kombinační hrou, odměnou jim byla střela Samueleho Birindelliho. Ten zamířil k pravé tyči, jenže gólman předvedl zákrok z říše snů a balon včas vyrazil. Pokus Violy z přímého volného kopu poté proletěl jen těsně kolem Di Gregoriovy brány, a do kabin tak šlo Cagliari s jednogólovým náskokem.

Ve druhém poločase jako první zahrozili hosté, avšak Dany Mota svou střelu poslal pouze do břevna. Tlak Biancorossi neutuchal, přetavit v přesný zásah ho hlavičkou doprostřed brány dokázal po centru Georgiose Kyriakopoulose v 61. minutě střídající Marič. Poslední větší šanci utkání měl na noze Roberto Gagliardini, který po parádní přihrávce pálil po zemi k levé tyči, famózní Scuffet však jeho pokus vykryl.

Vyrovnané utkání tak nakonec vítěze divákům nenabídlo. Rossoblu se v následujícím kole 2. prosince střetnou s Laziem, Monza změří o den dříve síly s Juventusem.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele