13. kolo
27.11.2023 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Giovanni Fabbian střílí první branku utkání (© AFP)

Odvolaná trefa Vlašiče zbrzdila tempo zápasu. Vyrovnaný duel zvládla lépe Bologna

Dohrávka 13. kola Serie A mezi Bolognou a Turínem FC vynesla domácím zásluhou výsledku 2:0 pohárové pozice. Utkání nezačalo pro Rossoblu vůbec dobře, od inkasování branky Nikoly Vlašiče je však zachránil zásah videorozhodčího. Zbytek prvního poločasu provázela spíše opatrnost a statistická vyrovnanost, a proto vzal otěže do svých rukou Giovanni Fabbian a vítězným gólem z 56. minuty zápas rozhodl. David Zima přihlížel prohře svého celku pouze z lavičky náhradníků.

Bologna sice před reprezentační přestávkou utrpěla první porážku po dvou a půl měsících, přesto měl kouč Thiago Motta mnoho důvodů k radosti. Jedním z nich byla pevná defenziva, jelikož méně branek inkasovali pouze Inter s Juventusem, dva vedoucí týmy soutěže. Do slušné formy se rozehrál také Turín, jenž z posledních tří duelů vybojoval sedm bodů. Na Stadio Renato Dall’Ara však Býky nečekal snadný úkol, Rossoblu totiž doma vyhráli čtyři soutěžní duely v řadě a naposledy tam vynulovali Lazio.

A o svém nesnadném zadání se piemontský klub přesvědčil velice záhy. Už ve třetí minutě totiž vypálil nikým nehlídaný Fabbian těsně vedle levé tyče. Poté ale Chrti zaváhali, čehož využil bleskovou ranou pod břevno chorvatský středopolař Vlašič. Jeho radost z perfektního gólu mu však překazil videorozhodčí, který branku neuznal kvůli ofsajdu. To jako by pro Býky bylo pověstným rudým hadrem. V následujících minutách dusili soupeře, jenž jen stěží odvracel nepříjemné výpady. Poté ale oba celky slevily z agresivního tempa úvodních minut, a do šaten se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

V 56. minutě se talentovaný mladík Fabbian s pořádnou dávkou štěstí dostal přes několik protihráčů a poté míč už jen uklidil do prázdné branky. Na fotbalistech Turína bylo s přibývajícím časem znát, že jim pomalu, ale jistě docházel dech. Jejich obranný val už nedokázal pružně reagovat a zacelovat trhliny, čímž se pro mrštné Chrty stával čím dál lépe průchozím. V nastaveném čase se ještě stihl prosadit mladý ofenzivní šikula Joshua Zirkzee, pro něhož šlo již o pátý gól v ročníku.

Hráči Bologni tak potvrdili famózní domácí formu a získali všechny body. V příštím kole se 3. prosince představí v Lecce, Turín o den později přivítá Atalantu.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele