32. kolo
15.04.2024 20:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Gianluca Scamacca (© AFP)

Atalanta po skvělém představení v Liverpoolu prohospodařila nadějný náskok s Veronou

Atalanta nenavázala v pondělní dohrávce 32. kola Serie A na velké vítězství v Evropské lize proti Liverpoolu, když ztratila dvoubrankové vedení, a nakonec s Veronou pouze remizovala 2:2. První půle se přitom vyvíjela podle představ domácích, když už ve 13. minutě skóroval Gianluca Scamacca, který poté ještě přidal gólovou asistenci. Po změně stran však své kvality ukázala zimní posila Mastini Tijjani Noslin. Nizozemec totiž napodobil Scamaccovo představení z první půle, když nejprve nahrávkou přispěl ke snížení a následně gólem zajistil bod, jenž jeho tým posunul ze sestupových pozic.

Hellasu neudělal radost nedělní výsledek Frosinone, jež vybojovalo v Neapoli nečekaný bod. Mastini tím propadli na sestupovou 18. příčku, odkud se sice okamžitě mohli dostat, museli by se však vyhnout porážce v Bergamu. To měl být dle papírových předpokladů složitý úkol, a to navzdory tomu, že Atalanta v posledních týdnech na italské půdě nezářila. Před několika dny ovšem uchvátila Evropu působivým triumfem 3:0 v Liverpoolu.

Vítězství na Anfieldu dvěma góly řídil Scamacca, jenž na povedené utkání navázal již ve 13. minutě před modročernými fanoušky. Na hranici vápna si našel míč a z voleje jej napálil bod břevno mimo dosah Lorenza Montipa.

Neuběhlo ani pět minut a domácí příznivci jásali znovu. Tentokrát Scamacca působil v roli asistujícího hráče, když do úniku vyslal Édersona, který v situaci jeden na jednoho nezaváhal a poslal balon přesně k pravé tyči. Třígólový náskok mohl obstarat Mario Pašalič, jehož obránci při centru ze strany příliš nebránili, a on se tak dostal ke snadné hlavičce. Ve skórování mu rychlým zákrokem zabránil Montipó.

Do druhého poločasu nastoupili domácí ve volnějším tempu a to se jim vymstilo už v 56. minutě. Přihrávku Noslina si před šestnáctkou zpracoval Darko Lazovič a chytře vypálil mezi nohama soupeře, na což Marco Carnesecchi nedokázal reagovat. Obdržená branka pro Atalantu jako budíček nezafungovala a Mastini udeřili znovu. Špatné orientace gólmana na malém vápně využil po centru ze stranu Noslin a vyrovnal. Na překvapivé srovnání zareagoval Gian Piero Gasperini trojitým střídáním. Změny v sestavě však k dalším brankám nepomohly.

Na Anfieldu nabyté sebevědomí tak Atalantě k ligové výhře nepomohlo. V příštím kole se představí 21. dubna v Monze, Verona přivítá o den dříve Udinese.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele