27. kolo
03.03.2024 18:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Joshua Zirkzee (© AFP)

Bologna po obratu s Atalantou opanovala přímý souboj o první čtyřku

Fotbalisté Bologni porazili ve 27. kole Serie A Atalantu 2:1, a zůstali tak na čtvrtém místě před Lombarďany. Tým z Bergama sice po první půli vedl zásluhou Ademoly Lookmana, jenže po změně stran Chrti v rozmezí pouhých čtyř minut skóre otočili. Z penalty nejprve srovnal Joshua Zirkzee, jenž zaokrouhlil počet svých gólů v ročníku na číslo 10, a tři body následně hostům z voleje vystřelil Lewis Ferguson.

Nedělní podvečer nabídl v Lombardii přímý souboj o poslední příčku zaručující postup do Ligy mistrů. Čtvrtá Bologna vstupovala do důležitého duelu povzbuzená pěti výhrami v řadě, ze kterých si odnesla působivé skóre 14:3. Naopak vítěznou sérii Nerazzurri v uplynulých dnech přibrzdil nepříliš úspěšný dvojboj na San Siru, z nějž si po remíze s AC Milán odvezli debakl 0:4 od suverénního Interu.

Na nevydařený duel s lídrem soutěže dal už ve druhé minutě málem zapomenout Charles De Ketelaere. Belgičan se procpal k přízemnímu centru z levé strany, z ideální pozice uvnitř vápna však trestuhodně přestřelil. Lukasz Skorupski proto musel do akce až v závěru úvodní čtvrthodiny, kdy výborným zákrokem vyrazil povedenou ránu Lookmana na zadní tyč. Ve 28. minutě už ale Nigerijec mohl slavit poté, co do odkryté sítě dorazil pokus Davideho Zappacosty.

Chvíli po změně stran dělily Riccarda Calafioriho centimetry od vyrovnání, když jeho prudkou hlavičku po rohovém kopu zkrotil až na brankové čáře Marco Carnesecchi. Domácí gólman ale před hodinou zápasu přece jen inkasoval. Po faulu Teuna Koopmeinerse totiž nařídil rozhodčí pokutový kop, který s přehledem proměnil Zirkzee. Zlepšený výkon Rossoblu přetavil ve druhý zásah o čtyři minuty později Ferguson, jehož pohotový volej zapadl do levé části brány. Chrti se následně zatáhli do defenzivy a do žádné větší šance Nerazzurri nepustili.

Bologna tedy prodloužila vítěznou sérii a navýšila svůj náskok na čtvrtém místě tabulky. Další těžká výzva v podobě Interu ji čeká 9. března. Náročný program Atalanty pokračuje o den později, kdy se utká s Juventusem.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele