36. kolo
12.05.2024 12:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Matias Vecino (© AFP)

Sváteční střelec Patric pomohl Laziu udržet šance na postup do Ligy mistrů

Fotbalisté Lazia stále živí naději na postup do Ligy mistrů, když ve 36. kole Serie A porazili doma Empoli 2:0. Utkání rozhodl gólem z nastavení první půle španělský obránce Patric, který se za Římany trefil v nejvyšší italské soutěži teprve potřetí v kariéře a to za ně kroutí již devátou sezonu. Biancocelesti tak momentálně ztrácejí pouhý bod na pátou příčku. Naopak Empolesi si zkomplikovali bitvu o záchranu a po dohrávce ostatních zápasů jim hrozí propad na sestupovou pozici.

Tým z hlavního města byl teoreticky stále v boji o pátou příčku, která v letošní sezoně zajišťuje postup do Ligy mistrů. Biancocelesti ovšem v minulém kole po třech ligových výhrách po sobě zaváhali, když pouze remizovali na hřišti Monzy, a zdálo se tak, že jejich cesta povede spíše do Evropské ligy. Naopak Empoli mělo diametrálně odlišné starosti, neboť bojovalo o holé přežití. Před posledními třemi koly totiž disponovalo jen dvoubodovým náskokem na sestupové pásmo.

Kdo se pyšnil rolí favorita, bylo jasné od prvních minut, kdy Lazio soupeře přehrávalo. Žádnou velkou šanci si však domácí v první čtvrthodině nepřipravili. Jako první rozvlnil síť útočník Empoli Francesco Caputo, gól ovšem ani neslavil, protože stál v jednoznačném ofsajdu. Ve 35. minutě mohl italský forvard skórovat regulérně, když se objevil sám ve vápně. Jenže jeho střelu z první fantasticky lapil Christos Mandas. Na druhé straně pálil zleva Ciro Immobile, ale jeho pokus na bližší tyč vyrazil Elia Caprile. V samotném závěru prvního dějství se Biancocelesti dočkali gólového úspěchu. Po rohovém kopu skóroval nataženou nohou Patric.

Po změně stran vykazovali větší hlad po vstřelení branky hosté, kteří se sice častěji tlačili do útoku, střeleckými pokusy ovšem nedonutili Mandase k zákroku. Příležitosti si vytvořili také Caputo či Nicoló Cambiaghi, ale ani jeden z nich netrefil prostor mezi třemi tyčemi. I Římané měli své možnosti, soupeře dostávali pod tlak hlavně z rohových kopů, nicméně náskok se jim nedařilo navýšit. Až na konci zápasu chladnokrevně proměnil nabízenou příležitost Matías Vecino a definitivně rozhodl o zisku tří bodů pro domácí.

Lazio tak důležitý domácí zápas dotáhlo do vítězného konce. Oba celky mají na programu předposlední kolo sezony 19. května. Biancocelesti se utkají s Interem, Azzurri změří síly s Udinese.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele