21. kolo
20.01.2024 18:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Lorenzo Pellegrini (© AFP)

De Rossiho při trenérském debutu v AS Řím podrželi jeho bývalí spoluhráči

AS Řím porazil ve 21. kole Serie A na vlastním stadionu Veronu 2:1. Úspěšný vstup do nové éry pod vedením klubové legendy Danieleho De Rossiho, jenž v římských barvách odehrál úctyhodných 616 soutěžních zápasů, se zrodil už v první půli. V 19. minutě se postaral o úvodní gól Romelu Lukaku. Druhý a nakonec také rozhodující zásah domácího celku byl plně v režii bývalých spoluhráčů italského kouče, když skórujícímu Lorenzu Pellegrinimu asistoval Stephan El Shaarawy, který měl stejnou roli i při předešlé brance. Giallorossi se tak v tabulce posunuli na dostřel pohárovým pozicím.

Neuspokojivé výsledky zapříčinily, že vedení AS Řím odvolalo z pozice hlavního trenéra Josého Mourinha. Náhradou se s okamžitou platností stala legenda Římanů De Rossi. Jeho první test v nové funkci připravila Verona, která do Věčného města přijížděla s nadějí, že naváže na předchozí vítězné setkání s Vlky z úvodu sezony. Už se však nemohla spolehnout na nejlepšího střelce Cyrila Ngongeho, jenž se před zápasem stěhoval za 18 milionů eur do Neapole.

Pohádkové přivítání mohl v úvodní desetiminutovce připravit novému kouči Lukaku, jeho razantní střelu mířící k pravé tyči ovšem zblokoval jeden z obránců Verony. O poznání lépe si belgický forvard počínal pár chvil nato, když mu balon předložil El Shaarawy a Lukaku přízemní ranou rozvlnil síť. Ještě veseleji bylo na Stadio Olimpico ve 25. minutě. El Shaarawy totiž dalším přesným přiťuknutím vybídl ke skórování kapitána Římanů Pellegriniho, který dělovkou pod břevno prostřelil bezmocného Lorenza Montipa.

Poločasová přestávka Veroně pomohla a v 56. minutě se jí dokonce podařilo rozvlnit síť. Trefa Michaela Folorunsha však kvůli útočném faulu uznána nebyla. Krátce nato dostali Scaligeri ještě větší možnost ke snížení, když hlavní sudí ve spolupráci s technologií VAR nařídil po ruce Diega Llorenteho pokutový kop. K tomu se postavil bosenský útočník Milan Djurič, který ale trestuhodně selhal, když bránu minul. Korekce skóre nakonec od hostů přišlo zhruba čtvrt hodiny před koncem. Folorunsho si přebral balon na vlastní polovině, sólově se dostal přes několik hráčů až k dalekonosné střele, jež po velké chybě Ruie Patrícia zapadla do sítě. Na vyrovnání už se ale Mastini nezmohli.

De Rossi tak premiéru na lavičce klubu svého srdce zvládl bravurně a dovedl tým k vítězství. Římané v příštím kole zamíří 29. ledna na stadion Salernitany, Verona o den dříve přivítá Frosinone.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele