4. kolo
17.09.2023 20:45 CET
7 : 0
(3:0)

Reportáž

Paulo Dybala (© AFP)

Mourinho si konečně mohl oddechnout. Při suverénní výhře AS pálil Lukaku i posila z PSG

AS Řím v novém ligovém ročníku poprvé zvítězil, když ve čtvrtém kole Serie A porazil Empoli vysoko 7:0. Vlci rozhodli o svém vítězství již v průběhu úvodní desetiminutovky, ve které se prosadili hned dvakrát. Na proměněnou penaltu Paula Dybaly navázal úspěšnou hlavičkou Renato Sanches, pro něhož se po začátku hostování z PSG jednalo o první trefu ve žlutočerveném dresu. Na listinu střelců se premiérově při svém prvním startu v základní sestavě za římský celek zapsal také Romelu Lukaku. Azzurri naopak na úspěšného střelce stále čekají, v důsledku čehož bez zisku bodu okupují poslední místo tabulky.

Hráči AS Řím zažívali až hrozivý vstup do ligové sezony, když ze tří utkání bodovali pouze jednou, přičemž hned dvakrát ztratili proti papírově slabším soupeřům. Radost Josému Mourinhovi udělala alespoň nová akvizice Lukaku, jenž v posledním utkání na reprezentačním srazu vstřelil dva góly a jednou asistoval. Na gólový zápis chtěl belgický útočník navázat i v novém působišti, kde poprvé dostal čas hned od prvních minut. Jeho terčem byla brána Empoli, které dosud nezvítězilo, a dokonce nevstřelilo jediný gól.

Také do duelu v italské metropoli vstoupili Azzurri hororově, když již po půl minutě nabídli soupeři po ruce Sebastiana Walukiewicze výhodu v podobě pokutového kopu. Dybala zachoval na hranici 11 metrů chladnou hlavu a ranou k tyči poslal Vlky do vedení. V osmé minutě lovil hostující gólman míč ze sítě podruhé, když jej po nadýchaném centru Rasmuse Kristensena překonal hlavou Sanches. Giallorossi i přes dvoubrankový náskok tempo hry kontrolovali a zakrátko mohli udeřit potřetí, když takřka ideálně zakroucený centr Leandra Paredese z rohového kopu zastavila až tyč. Ve 25. minutě usiloval o zapsání do střelecké listiny Lukaku, pokus Belgičana ale mířil nad. Hráči Empoli se do blízkosti branky Ruie Patrícia nedostávali a ještě před odchodem do šaten navíc znovu inkasovali. Ukázkovým vlastencem se prezentoval Alberto Grassi.

Giallorossi byli mimořádně efektivní a v 55. minutě navýšili své vedení po tom, co Dybala pohlednou individuální akci zakončil přesnou přízemní ranou k tyči. Krátce před hodinou hry byl Argentinec dokonce blízko hattricku, Etrita Berishu ale po střele z přímého kopu zachránilo od dalšího inkasování břevno. Branková konstrukce byla o chvíli později ve hře i na druhé straně, jelikož pumelice střídajícího Tommasa Baldanziho orazítkovala pravou tyč. Skóre se tak znovu měnilo v 80. minutě, kdy útrapy Empoli prohloubil parádní ranou do šibenice Bryan Cristante. Gólové představení domácích nebralo konce, neboť jen o několik desítek vteřin později zakončil Lukaku rychlý protiútok Vlků přesnou přízemní střelou. Odevzdaní hosté inkasovali ještě jednou, když se po rohovém kopu prosadil hlavou Gianluca Mancini.

Řím tak potvrdil jednoznačnou roli favorita a poprvé v ročníku získal tři body. Další ligový zápas odehrají oba celky 24. září. Vlci změří síly s Turínem, Empoli doma přivítá Inter.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (1)

Přidat komentář
klokan.paul

Výhra domácích a Lukaku dá gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele