3. kolo
01.09.2023 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Rafael Leão (© AFP)

Římané se po nalosování do „slávistické“ skupiny nepředvedli, rozjeté AC bralo další výhru

Hrozivý vstup AS Řím do sezony pokračoval i ve třetím kole Serie A, ve kterém Giallorossi padli na domácí půdě s AC Milán 1:2. Před startem utkání sice ještě domácí fanoušci oslavovali příchod nové posily Romela Lukaka, už v deváté minutě jim ovšem radost zkazil proměněnou penaltou Olivier Giroud. Po změně stran poté pečetil třetí vítězství hostů v řadě pohlednými nůžkami Rafael Leao. Rossoneri tak proti soupeři, jenž se představí v rámci Evropské ligy i na půdě Slavie, neprohráli už po osmé v řadě.

Odvěké rivaly a jedny z nejúspěšnějších klubů na italské scéně provázelo letos úplně jiné rozpoložení. Zatímco AC Milán vstupoval do utkání jako vedoucí celek se dvěma vysokými výhrami v zádech, AS Řím mohl být rád za jeden bod. Jediným pozitivem pro Vlky mohlo být střelecké probuzení v minulé sezoně utrápeného Andrey Belottiho, který vstřelil již dva góly. Zato hosty vedla hvězdná útočná dvojice, jež se postarala již o pět tref -⁠ Giroud a Christian Pulišič.

První příležitost utkání si v šesté minutě připravili Miláňané. Ruben Loftus-Cheek za pomoci narážečky s Giroudem pronikl do pokutového území a římská defenziva s potížemi odkopla míč do zámezí. Následně však do hry vstoupil videorozhodčí, jenž našel v nepřehledné situaci uvnitř šestnáctky faul Ruie Patrícia. Výhodu penalty pro Il Diavolo posléze suverénně využil francouzský kanonýr Giroud. Ve 22. minutě se naopak brankář Vlků zaskvěl parádním zákrokem proti ráně Pulišiče, který si na hranici malého vápna našel prudký centr Thea Hernándeze. Žalostný výkon Římanů v úvodním dějství dokreslil fakt, že si Giallorossi nepřipsali žádnou střelu na branku.

Milánští fotbalisté pokračovali v parádním představení i po přestávce a již ve 48. minutě padající Leao přidal střelou přes hlavu hezký pojišťovací gól pro červenočerné. Šance pro Capitolini vrátit se do zápasu přišla v 61. minutě, kdy Fikayo Tomori odešel po druhé žluté kartě předčasně do sprch. Útočnou sílu AS Řím posílil v 70. minutě Lukaku, a připsal si tak první minuty v novém angažmá. Postupem času se Vlci dostávali místy až do drtivého tlaku, snížení se však dočkali až v nastaveném čase zásluhou Leonarda Spinazzoly.

AC Milán tak potvrdil lepší formu než soupeř a v nové sezoně si připsal další výhru. Hosty čeká 16. září městské derby s Interem. Svěřenci Josého Mourinha přivítají o den později Empoli.

Autor: Livesport.cz / Michal Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele