7. kolo
30.09.2023 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Alessio Romagnoli v souboji s Olivierem Giroudem (© AFP)

Italským městem fotbalu je Milán. AC přihrál pátou domácí výhru nad Laziem křídelník Leao

AC Milán v sedmém kole italské Serie A porazil Lazio 2:0 a domácí vzájemný duel opanoval napříč soutěžemi popáté za sebou. Nevydařený vstup obou týmů do zápasu prolomil po první půlhodině hry Rafael Leao, jehož pokus sice neskončil gólem, nicméně nastartoval hlad po rozhodující trefě. Na té nakonec přece jen měl podíl zmíněný portugalský křídelník, když v 60. minutě vybídl centrem ke skórování Christiana Pulišiče. Ve zbylém průběhu utkání si pak navíc připsal ještě jednu asistenci.

Rossoneri výhrou odskočili městskému rivalovi Interu v čele tabulky na rozdíl tří bodů, naopak Lazio zůstává hluboko ve spodní části ligového pelotonu.

Hráči Lazia v posledním kole prolomili sérii nezdarů, když na domácí půdě porazili Turín 2:0. Pro Orly to tak byla teprve druhé výhra od startu ročníku. Nebylo však pro ně příliš snadné na toto vítězství navázat, jelikož při sobotním večeru zavítali na hřiště AC Milán. Ten se po výbuchu v milánském derby oklepal a dvakrát v řadě uzmul tři body. Celkově v nové sezoně Rossoneri poznali hořkost porážky pouze jednou a tlačili se na čelo celé soutěže.

Úvodní minuty toho mnoho nenabídly. Po více jak polovinu první půle jako by na oba celky místo chuti po vstřelení gólu padla spíše únava. Toto tvrzení podporoval fakt naprosté absence vážných šancí. Obranné valy zůstaly kompaktní a kombinační hra byla pokaždé rozbitá lehce za středovým kruhem. To se změnilo až ve 33. minutě kdy Rafael Leao vyslal dělovku k levé tyči brány Ivana Provedela, ten s jejím vyražením ale neměl problém. Milánští měli ve 45. minutě obrovskou příležitost ke skórování, střelu Oliviera Girouda vyrazil brilantním zákrokem Ivan Provedel, s následnou dorážkou si nedokázal poradit Tijjani Reijnders, jenž se tak dobrovolně připravil o svou premiérovou branku v novém klubu.

Druhý poločas se nesl v duchu toho předchozího. Na nepříliš atraktivní podívanou s houževnatým soupeřem začali fanoušci Rossoneri reagovat pískotem. Tato skutečnost ale vyburcovala svěřence Stefana Pioliho k aktivitě, na kterou jinak pružná obrana Orlů už nedokázala reagovat. Leao přihrávkou krásně uvolnil Christiana Pulišiče a ten z bezprostřední blízkosti dopravil míč za záda Provedela. Střelec Miláňanů Pulišič mohl svůj gólový podíl navýšit v 77. minutě, proti ale byl opět skvělý přehled a reakce italského brankáře. V 88. minutě ale toho tlaku bylo už přespříliš, čehož využil Noah Okafor. Tomu servíroval nádhernou přihrávku skvěle hrající Leao a společně definitivně zlomili odpor týmu z hlavního města, který se nenachází zrovna v nejlepší formě.

AC Milán tak na Lazio doma vyzrál a připsal si třetí vítězství v řadě. Oba celky se vrátí do ligové akce po povinnostech v evropských pohárech. Rossoneri vyzvou 7. října na souboj FC Janov, Orli změří o den později síly s Atalantou.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele