základní část, 33. kolo
04.05.2023 20:45 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Čekání je u konce! Neapol díky remíze s Udinese slaví titul

Luciano Spalletti slaví se svou Neapolí mistrovské Scudetto! Potřeboval k tomu jen 33 kol a slaví ho ve "svém" Udine. Domácí Zebry totiž s Partenopei jen remizovaly, což hostům stačilo.

Dacia Arena se stala dějištěm atraktivního utkání 33. kola mezi domácím Udinese a Neapolí, která chtěla hodně uspět. A to z jediného důvodů. Pokud by minimálně plichtila, slavila by mistrovské Scudetto. To jí minule nevyšlo před jejími fanoušky, a tak majitel De Laurentiis dělal, co mohl, aby fanouškům zprostředkoval tenhle zápas. Na stadionu Diega Armanda Maradony se tísnilo 60 tisícovek nadšených fanoušků, kteří živě viděli přenos z Udine.

Chtělo to jediné - zahnat zklamání z minulého kola a získat aspoň bod. Jenže to proti Udinese dnes nebylo snadné, byť domácím chyběl klíčový útočník Beto. Neapol nastoupila ve velmi silné sestavě, jenže ta měla s Udinese problémy. A to zvlášť v obraně, což se naplno projevilo po pouhých třinácti minutách. Domácí fandy tehdy rozjásal mladý záložník Sandi Lovrić, který získal míč ve vápně a zakroutil ho k tyči!

Těžko říct, jak to v tu chvíli vypadalo pod Vesuvem, asi tam ovšem moc veselo nebylo. Mnohem lepší náladu na rtech jim mohl vykouzlit Chviča Kvaracchelija, který padl ve vápně a těšil se, jak bude zahrávat penaltu. Nicméně tu mu vzal VAR - usoudil totiž, že obránce Rodrigo Becão se neprovinil. Neapol se však hnala za dalšími góly a po třiceti minutách se nejlepší ligový střelec Victor Osimhen málem dočkal. Jeho hlavička každopádně poslala míč těsně vedle.

Jinak to ale nebyl zrovna povedený poločas ze strany Spallettiho týmu. Mnohem lepší to už ale bylo po změně stran. Partenopei stačilo jen sedm minut na to, aby srovnali na kýžených 1:1. Anguissa ještě nezakončil, a místo toho ve vápně nahrál zpátky do druhé vlny. Po ráně Kvaraccheliji už se však Victor Osimhen dočkal a prosadil!

Neapol se navíc blížila i další brance, ale střídajícího Zielińského zastavil výtečný brankář Silvestri. Trenér Spalletti, kterému by asi nevadilo oslavit titul zrovna ve "svém" Udine, se zdál klidný, uvnitř to v něm však určitě vřelo. Dnes se na každý pád konečně dočkal a oslavil Scudetto. Po dlouhé době se mimochodem titul přesouvá na italský jih!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele