základní část, 34. kolo
07.05.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Antonio Sanabria (© AFP)

Monza neprohrála i šestý zápas v řadě a drží se v první polovině tabulky

Hráči Monzy pokračují v dobrých výkonech a po remíze 1:1 s FC Turínem se i po tomto kole udrží v první polovině tabulky. Remíza zároveň prodloužila nováčkovi soutěže jeho neporazitelnost, která aktuálně činí šest zápasů.

Pro Monzu ale nezačalo utkání zrovna dobře, protože už po několika minutách musel odkulhat ze hřiště Pablo Marí. O chvíli později pak následovala první šance Turína, jenže Nikola Vlašić svým střeleckým pokusem Di Gregória nepřekonal. Brankář Monzy dobře zasáhl i proti Mirančukovi. Zahanbit se nenechal ani Milinković-Savić v brance Granaty. Ciurria ho zkoušel dobře obstřelit, nicméně srbský brankář se proletěl vzduchem a balón vytěsnil.

Ve 38. minutě se hra zase přesunula před Di Gregória a Sanabria dokonce vstřelil gól, který ovšem nemohl platit, protože si útočník při zpracování pomohl rukou. Brankář Di Gregório byl ústřední postavou prvního poločasu a vlastně i celého utkání. Jeho zákroky držely Monzu ve hře.

Turín se sice na začátku druhého poločasu dostal do vedení, nicméně to později neudržel. Střela Antonia Sanabriy z hranice šestnáctky šla do protipohybu brankáře a ten na ni nestačil zareagovat.

Ve druhém poločase byly k vidění šance na obou stranách. Milinković-Savić vychytal Augusta a Di Gregório pro změnu Mirančuka. Granatě se nepodařilo vstřelit pojistku a Monza v závěru srovnala krok. Gianluca Caprari dostal nabito a z hranice vápna krásnou ranou vyrovnal.

FC Turín ještě mohl urvat vítězství na svojí stranu, ale hraniční zákrok v šestnáctce Monzy nebyl vyhodnocen jako penaltový, a stav 1:1 se tak nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele