základní část, 34. kolo
07.05.2023 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Neapol porazila Fiorentinu a pokračuje v oslavách mistrovského titulu

Na tento den čekala Neapol dlouhých 33 let. Pod Vesuvem totiž proběhla oficiální korunovace nového mistra, kterým se už s předstihem stali Partenopei. Svěřenci trenéra Luciana Spallettiho mají co slavit. A mimochodem dnes to ještě podpořili těsnou výhrou nad Fiorentinou, kterou zařídil čtvrthodinu před koncem nejlepší střelec Victor Osimhen.

O novopečeném italském mistrovi se definitivně rozhodlo už v týdnu, avšak oficiální oslavy mohly začít až nyní. Neapol je ještě podpořila výhrou nad houževnatou Violou.

Fiorentina chtěla domácím oslavy trochu znepříjemnit a v první větší šanci neuspěl Jović, který hlavičkou donutil k zákroku Golliniho. Neapol si vytvořila první gólovku až v závěru poločasu a Osimhen po náběhu do šestnáctky trefil jen boční síť. První poločas byl pro natěšené domácí fanoušky zklamáním, protože Neapol toho zas tolik nepředvedla a Fiorentina byla o něco lepší.

Nažhavit je však mohl hned z kraje druhé půle Victor Osimhen. Po zákroku na Lobotku totiž sudí odpískal pokutový kop, jenomže nigérijský střelec z puntíku selhal a Terracciano mu vystihl směr. I tak se stadion Diega Armanda Maradony dostával do varu, další pokus Osimhena skončil na břevně.

V 72. minutě se defenzíva Violy dopustila další chyby a zákrok na Kvaraccheliu posoudil sudí jako penaltový. Victor Osimhen si střihl reparát a tentokrát už byl úspěšný! Neapol vedla a diváci byli při chuti. Zpražit je mohl ještě Kouamé, jenž byl v závěru blízko vyrovnání, avšak branku překopl. Po čtyřminutovém nastavení pak mohl konečně mistrovský ceremoniál začít.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele