základní část, 33. kolo
03.05.2023 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Lazia (© AFP)

Lazio si v klidu poradilo s neškodným Sassuolem

Lazio slaví tři body, z domácího prostředí je vybojovalo proti Sassuolu. Tomu tentokrát nepomohl ani Domenico Berardi a zápas rozhodlo duo Felipe Anderson - Toma Bašić, které se podělilo o oba góly Biancocelesti.

Římané bojují o Ligu mistrů a v souvislosti s plným bodovým počtem Juventusu nebo Atalanty potřebovali nad Sassuolem vyhrát, aby nespadli mimo první čtyřku. Sassuolo je sice takovým Robinem Hoodem Serie A, jenže i přes jeho schopnost obrat o body silnější týmy bylo Lazio jasným favoritem, navíc se opíralo o domácí prostředí Olimpica.

A to vidělo jen za první půli několik zajímavých momentů. Už ve druhé minutě se řítil do vápna Felipe Anderson. Nejprve chtěl asi centrovat, ale nakonec vypálil a brankář Andrea Consigli musel vytáhnout hodně pohotový zákrok. V sedmé minutě nastala bizarní situace, kterou by domácí fanoušek se slabším srdcem mohl odnést životem. Ciro Immobile dostal míč po rychlé kombinaci do sítě, ale sudí Massimiliano Irrati gól neuznal pro ofsajd. Následně pak změnil své rozhodnutí a domácí fandové mohli slavit. Jenže o minutu později si vše rozmyslel a po nápovědě od VARu gól znovu odvolal!

Sassuolo ale v těchto chvílích nevědělo, kde mu hlava stojí. A Lazio toho využilo. Ve 14. minutě našel záložník Marcos Antônio krásným lobem za obranu nabíhajícího Felipeho Andersona, který měl dost času na zpracování a pak poslal míč mimo dosah brankáře Consigliho!

Snad až po třiceti minutách začalo Sassuolo vykazovat známky života. Matheus Henrique se dobře natáhl po míči, jenže trefil jen boční síť. A v nastaveném čase zase ránu Davideho Frattesiho zastavilo břevno za Provedelovými zády!

Po přestávce se Lazio nikam ani nehnalo, spíš kontrolovalo průběžný stav, který mu samozřejmě vyhovoval. Sassuolo nemělo nápady ani energii překonat Sarriho systém a spoléhalo se tradičně na kultu osobnosti v podobě Berardiho. Ten dvacet minut před koncem vymyslel zajímavou akci, jenže brankář Ivan Provedel si s jeho zakončením poradil. Na konečných 2:0 pak pečetil střídající záložník Toma Bašić.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele