základní část, 35. kolo
13.05.2023 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Antonio Candreva (© AFP)

Atalanta znovu zaváhala a Liga mistrů se jí vzdaluje, v Salernu jí v nastavení "popravil" Candreva

Boj o Ligu mistrů v Serii A vrcholí a další komplikaci zaznamenala na hřišti Salernitany favorizovaná Atalanta. Svěřenci trenéra Giana Piera Gasperiniho nedokázali za devadesát minut vstřelit gól Sassuolu a protože v nastaveném čase udeřil Antonio Candreva, skončil duel výhrou Salernitany 1:0.

Salernitana je nesmírně blízko záchrany a těžko říci, co by se muselo stát, aby ještě spadla do nižší soutěže. Výhra nad Atalantou se pochopitelně nerodila lehce, nicméně Salernitana si jí minimálně za aktivnější závěr zasloužila.

Atalanta vstupovala do zápasu jako favorit a v úvodu byla lepším týmem. V 19. minutě zahodil první vážnější šanci střelec Duván Zapata, jenž se položil do centru a hlavou přestřelil. Stejný hráč se prodral do zakončení hlavou ještě jednou na konci prvního poločasu a znovu zamířil vedle.

Jako první si přichystala poločasové střídání Atalanta, ale Salernitanu zastihl začátek druhého poločasu v lepším rozpoložení. V 56. minutě si hosté oddychli, když Boulaye Dia ze středu vápna pálil nad. Po změně stran byla Salernitana vyrovnanějším soupeřem a v závěru vystrkovala růžky. Utkání směřovalo do nerozhodného konce, když v tom práskl do balónu Antonio Candreva a přízemní ranou k tyči rozhodl. Salernitana je po překvapivé výhře 1:0 prakticky zachráněna, zatímco Atalantě se výrazně vzdálilo umístění v první čtyřce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele