základní část, 31. kolo
23.04.2023 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Giacomo Raspadori (© AFP)

Neapol přetlačila Juventus gólem Raspadoriho

Neapol se vrátila na vítěznou vlnu a zpracovala zklamání z Ligy mistrů tím nejlepším možným způsobem. Ve šlágru 31. kola si totiž dokázala poradit s Juventusem, přežila jeho nakonec neplatný gól v závěru a v nastavení naopak sama udeřila. Hrdinou Partenopei se stal Giacomo Raspadori.

Juventus zažil skvělý týden, protože se mu na konto vrátilo patnáct bodů a náhle se vyhoupl na třetí místo za Lazio, které navíc ve svém kole selhalo. Kromě toho postoupilo dál i v Evropské lize. A v neděli večer jej na domácí půdu přijela vyzkoušet Neapol, kterou každý tak nějak už považuje za vítěze Scudetta, byť do konce zbývá ještě plno času.

Úvodní minuty nabídly lepší kombinaci Neapole a několik zajímavých zakončení na straně Staré dámy. Ale Milik ani Locatelli se svými nepřesnými pokusy nakonec neuspěli a brankář Alex Meret mohl zůstat v klidu. Často to byl fyzicky náročný boj o míč, který se odehrával prakticky všude po hřišti, šancí bylo jako šafránu. Za celý první poločas jsme se vlastně nějaké velké šance na té nebo oné straně vlastně nedočkali.

Ani Victor Osimhen dnes nevypadal ve své kůži a několikrát si špatně vybral místo, odkud chtěl zakončit. O něco kvalitněji působila za první půli přeci jen Neapol, Juventus hrál trochu nepřesně a bez větší invence. Mírné oživení znamenalo střídání na straně Juventusu, protože v 61. minutě se trenér Allegri rozhodl poslat na plac Chiesu s Di Maríou.

A to bylo ku prospěchu. Nejprve ale málem udeřila Neapol. Victor Osimhen se po pár minutách našel prostor k hlavičce a trefil připraveného brankáře Juventusu. Wojciech Szczęsny ale asi přesto očekával trochu víc práce. Situace, která pomohla Neapoli k výhře, se udála v 83. minutě. Lobotka ztratil míč v souboji s Fagiolim a po krásném pasu běžel Ángel Di María sám na Mereta. S ním si argentinský mistr světa poradil a slavil. Jenže ne nadlouho. Sudí po nápovědě od VARu vrátil situaci k souboji Fagioliho s Lobotkou a gól kvůli faulu na Slováka odvolal!

Jenže to nebyla největší rána pro Juve. Ve třetí nastavené minutě se totiž střídající Giacomo Raspadori ocitl na zadní tyči úplně nehlídán a krásným volejem propálil brankáře Szczęsnyho!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele