základní část, 19. kolo
22.01.2023 20:45 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Ángel Di María (© AFP)

V Turíně padlo šest branek, oba soupeři si ale dělí po bodu

Šlágr kola mezi domácím Juventusem a jeho návštěvou z Bergama skončil velmi atraktivním a divácky přitažlivým skóre 3:3. Postupně jsme se dočkali dvou obratů, na nichž měli enormní zásluhu dva hráči na opačných stranách barikády. Domácí eso Di María a hostující tahoun Lookman.

Atalanta si postupem času a díky tvrdé práci vedení vydobyla své místo mezi nejlepšími týmy italské Serie A, jenže dnes večer ji čekal hodně nepříjemný a téměř vždy favorizovaný soupeř. Juventus, který dnes a zřejmě i v následujících týdnech a měsících bude připomínat zraněnou šelmu. Přišel o kompletní postavy ve vedení a spolu s ním i o patnáct bodů, což v praxi znamenalo sesun do druhé poloviny tabulky. Ale v duchu svého tradičního hesla se nikdy nevzdává. A dnes o tom chtěl přesvědčit i Atalantu.

Turínský gigant se ale nechal poměrně brzy zaskočit. Už v páté minutě totiž domácí obrana nechala proniknout Ademolu Lookmana, který se opřel trochu překvapivě do míče a brankář Wojciech Szczęsny, možná dílem podcenění, pustil míč za svá záda!

Jenže Juventus dnes od prvních minut působil dojmem neporazitelného týmu, který je pevně rozhodnut vybojovat si "spravedlnost" na hřišti. Prvních pár minut se sice ještě vzpamatovával z inkasované branky, která trochu narušila jeho plány, ale ve 24. minutě už bylo na Allianz Stadium o mnoho veseleji. Sudí Marinelli totiž po nápovědě od VARu pískal penaltu za faul ve vápně a tu bezpečně proměnil veterán Ángel Di María!

Teď byl na koni zase Juventus a už z něj po čas první půle neslezl. Deset minut po vyrovnávací brance totiž otočil skóre ve svůj prospěch! Po krásné souhře Di Maríi s Fagiolim se míč dostal k vápnu, mladý záložník Fagioli skvělým pasem centroval před bránu a to jsou místa, která důvěrně zná Arkadiusz Milik. Polský kanonýr předběhl svého strážce a nekompromisně napálil míč k tyči!

Juventus si věřil, jenže do druhé půle nevstoupil vůbec dobře. Start snů naopak zažila Atalanta. Orobici totiž potřebovali jen necelou minutu nato, aby srovnali! Bleskurychlá akce přinesla míč na kopačky Lookmana, který z první poslal do úniku obránce Joakima Maehleho. Ten těsně obalamutil ofsajdovou past a s klidem překonal opět pozdě zasahujícího polského brankáře Juve - 2:2.

A se "Starou dámou" bylo ještě hůř. Za dalších sedm minut poměrně klidné mezihry si vzal míč Jérémie Boga, proběhl s ním trochu k vápnu přes obránce a pak lahůdkovým pasem našel naskakujícího útočníka Ademolu Lookmana. Ten možná nepatří k nejvyšším na place, ale přesto dokázal dokonale využít zaváhání domácího mužstva!

Jenže prohrát před vlastními fanoušky, to si Juventus prostě odmítal připustit. A tak se i s pomocí střídajícího Chiesy vrhl do útoku. V 65. minutě mu pomohla standardní situace, protože De Roon dle názoru sudího fauloval Locatelliho a k míči se postavil Ángel Di María. Tentokrát nevolil přímou střelu, ale překvapivě jen posunul míč mimo zeď vedle sebe. A Danilo na nic nečekal, takže jeho tvrdá rána byla na Mussa příliš!

Ani jeden tým se s bodem přirozeně nechtěl smířit, takže se obě jedenáctky (teď už notně pozměněné) vrhly do útoku. Jenže ani jeden tým nedokázal přijít se smysluplnou akcí, natož pak s nějakým zakončením, které by ohrozilo soupeřova brankáře. Nakonec se proto obě mužstva musela smířit s bodem, který v tabulce vyloženě nepomáhá ani jednomu z nich.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele