základní část, 35. kolo
13.05.2023 20:45 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

Romelu Lukaku (© AFP)

Inter přejel i Sassuolo a je blízko k zajištění Ligy mistrů pro příští sezonu

Z favoritů na umístění v první čtyřce zatím vyhrál jen Inter. Nerazzurri doma potvrdili výbornou formu a Sassuolo porazili divokým výsledkem 4:2. Znamená to, že Inter minimálně do neděle poskočil na druhé místo tabulky, co je však důležitější, že na umístění v první čtyřce má tři kola před koncem už pětibodový náskok. Pokud jde o Sassuolo, to je s jistotou záchrany třinácté.

S velkou pravděpodobností tak Inter nebude chybět v Lize mistrů příští rok, ať už pro něj dopadne tento ročník jakkoliv. Připomeňme, že Inter vyhrál v prvním zápase nad AC 2:0 a do finále má blíž. Milánské čeká už v úterý odveta a Simone Inzaghi se rozhodl protočit sestavu. Na rozdíl od AC byl však úspěšný.

Proti Sassuolu byli Inzaghiho svěřenci jasným favoritem a svojí sílu ukázali už v prvním poločase. Gólová přestřelka začala na San Siru neuznanými góly na obou stranách. Nejprve Berardiho branka na zadní tyči neplatila kvůli ofsajdu, po něm za stejný prohřešek nemohl platit Correův zásah. Dle regulí proběhlo všechno až ve 41. minutě, kdy se trefil Romelu Lukaku. Urostlý Belgičan si převzal D'Ambrosiovu přihrávku zády k brance a po otočce povedenou střelou poslal Inter do vedení. Sassuolo jinak hrálo na San Siru celkem vyrovnanou partii a i přes nelichotivý výsledek měli v určitých fázích více navrch.

Každopádně první poločas přinesl jen jeden regulérní zásah, avšak diváky to nemuselo mrzet, protože po změně stran se gólostroj rozjel naplno. V 55. minutě přizvedl Bellanovův přízemní centr do vlastní branky Ruan a Consigli nemohl reagovat - 2:0. V tu chvíli ještě Ruan netušil, že to nebude jediný jeho přesný zásah. O chvíli později přišla prakticky totožná akce s tím, že z hranice šestnáctky pálil Lautaro a Ruan další tečí nedal Consiglimu šanci - 3:0. Zdálo se být rozhodnuto, ale Sassuolo nesložilo zbraně a ještě vymyslelo zápletku.

Neroverdi rychle zareagovali a snížili na rozdíl dvou branek, když se prosadil po dobrém centru hlavou Matheus Henrique. Kontaktní branka polila Sassuolo svěcenou vodou a najednou ho bylo plné hřiště. Například Pinamontiho rána prosvištěla kolem zadní tyče těsně vedle. Čtvrthodinu před koncem přišel další kontaktní gól, po kterém Inter znervózněl. Davide Frattesi umístěnou hlavičkou vykřesal naději na bodový zisk. Sassuolo mělo na vyrovnávací gól zhruba čtvrthodinu, jenomže Inter si vedení hlídal a minutu před koncem zasadil hostům "smrtící" ránu. Romelu Lukaku dostal balón do běhu a střelou k tyči vstřelil svůj druhý gól v utkání. Inter porazil Sassuolo 4:2 a minimálně do zápasu Juventusu poskočil na druhé místo tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele