základní část, 3. kolo
28.08.2022 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Teun Koopmeiners (© AFP)

Atalanta je také sedmibodová, vyhrála ve Veroně

Hned několik celků má po třech kolech na kontě sedm bodů a mezi nimi je i Atalanta Bergamo. Ta zvítězila na půdě Hellasu Verona nejtěsnějším rozdílem a děkovat může jedinému střelci Teunovi Koopmeinersovi.

Hellas neprožívá zrovna povedené období a po třech zápasech má pouze jeden bod. Opačně jsou na tom hosté z Bergama, kteří v novém ročníku Serie A ještě neprohráli.

Jako první si vytvořili slibnou příležitost domácí a Kevin Lasagna pálil na přední tyč těsně vedle. Atalanta posléze strhla držení balónu na svojí stranu, ale směrem dopředu žádnými nápady neoplývala. První poločas nebyl divácky zrovna atraktivní a nic zajímavého nepřinesl.

To se mělo s příchodem druhé půle rychle změnit. Atalanta poslala na hřiště Édersona s Murielem a o pět minut později slavila vedoucí gól.

Teun Koopmeiners se rozhodl vyzkoušet střelecké štěstí z velké dálky a ono to vyšlo. Jeho přízemní pumelenice zapadla k tyči a Gasperiniho svěřenci vedli 1:0. Hellas měl na vyrovnání dostatek času, ale v 63. minutě měl smůlu, kdež střela Lazoviće skončila na břevně. Na druhé straně zase prověřil Montipa Malinovskyj.

S přibývajícím koncem mohly vstřelit branku oba celky. Ránu Tóloie zneškodnil Montipó a Lazovićův pokus vyboxoval na rohový kop Musso. Atalanta svůj nejtěsnější náskok uhájila a vyhrála i své druhé venkovní utkání.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele