základní část, 33. kolo
04.05.2023 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Nicolo Cambiaghi (© AFP)

Bologni se v Empoli pletly ruce i nohy. Domácí orámovali góly první půli a přiblížili se záchraně

Fotbalisté Empoli dokázali ve 33. kole Serie A zaskočit Bolognu, kterou na vlastní půdě porazili 3:1. Pád hostů odstartoval již v první minutě nešťastným vlastním gólem obránce Jhon Lucumi. Hosté sice mohli do půlhodiny vývoj klání otočit, dvě branky jim však rozhodči neuznal kvůli hře rukou. Těsně před odchodem do šaten rozjásal domácí ochozy také Jean-Daniel Akpa Akpro, jenž první trefou v dresu Empoli pomohl přerušit třízápasovou sérii porážek. Azzurri navíc navýšili svůj náskok na sestupové pásmo již na osm bodů.

Bologna po sérii tří duelů v řadě bez vítězství ztratila téměř veškeré naděje na pohárovou Evropu v následující sezoně. I přesto se však nacházela na devátém místě, které si chtěla až do konce ročníku udržet. To Empoli třikrát po sobě padlo a nebezpečně se blížilo k zóně sestupu. Na ni mělo náskok jen pět bodů a při několika dalších zaváháních se jej boj o záchranu mohl reálně týkat.

Tentokrát však začalo ideálně. Hned v první akci utkání si totiž Lucumi srazil levou nohou míč nešťastně za záda gólmana, čímž poslal domácí do vedení. V 17. minutě už se hostující obránce trefil do správné sítě, nicméně kvůli hře rukou byla tato branka odvolána. Z dalšího útočného snažení Chrtů vstřelil parádní gól tvrdou ranou zhruba ze 30 metrů Riccardo Orsolini. Ke smůle hostů však kvůli zásahu rukou znovu neplatil. A tak v nastaveném čase první půle udeřili opět domácí. Přímý kop Razvana Marina dopravil do sítě tečí zády Akpa Akpro, čímž rozesmutnil hostující fanoušky.

Po změně stran mohl hosty vrátit do hry Orsolini, ten však z bezprostřední blízkosti nepochopitelně přestřelil. Aktivní italský záložník zklamal i v další obrovské příležitosti, když jeho šanci nohou zneškodnil gólman Guglielmo Vicario. A tak se opět prosadili domácí. Po rychlé a povedené kombinaci zůstal na zadní tyči osamocený Nicoló Cambiaghi, jenž brankáře střelou o břevno nekompromisně propálil. Přestože se naděje hostů na bodový zisk s přibývajícími minutami snižovaly, zápas nevzdali. Povedenou technickou ránu vyslal Nicolás Domínguez a pouze o centimetry minul prostor mezi třemi tyčemi. Po faulu na Lucumiho zahrávala Bologna v 88. minutě pokutový kop, který ze své další šance proměnil Orsolini tvrdou střelou do horního rohu branky.

Azzurri tak s přehledem dotáhli utkání do vítězného konce. Oba celky se vrátí do akce již 8. května. Bologna svede bitvu se Sassuolem, Empoli změří síly se Salernitanou.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele