základní část, 29. kolo
08.04.2023 16:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Riccardo Orsolini střílí druhou branku utkání (© AFP)

Selhala i Atalanta, tři body z Gewiss Arény veze Boloňa

Soumrak favoritů nebere v italské nejvyšší soutěži konce. A před vlastními diváky selhala i Atalanta. V zápase s Boloňou dvakrát inkasovala po změně stran, domácí na to nedokázali nijak reagovat. Boloňa tak vyhrála druhý zápas v řadě a posunula se už na osmé místo.

Atalanta vstupovala do zápasu jako favorit a byla to velká příležitost dotáhnout se na klíčové čtvrté místo. Jenomže Boloňa byla proti a po výhře nad Udinese 3:0 úřadovala i v Bergamu.

V prvním poločase žádná branka nepadla, nicméně zajímavé momenty k vidění byly. Například už ve 24. minutě musel domácí trenér Gian Pier Gasperini poprvé střídat a zraněného Maria Pašaliće nahradil Jeremie Boga. Po půlhodině hry přišla první vyložená šance Atalanty. Rasmus Höjlund nejprve z pravé strany donutil brankáře Mussa k zákroku a následnou dorážku zneškodnil skluzem obránce. Atalanta sice byla o trochu lepší, avšak poločasový výsledek byl bezbrankový.

Všechno podstatné se událo až po změně stran. Ve 49. minutě šokoval Gewiss Arénu Nicola Sansone, který byl uvnitř šestnáctky trestuhodně neobsazený, když k němu doputovala přihrávka Barrowa, a nekompromisní střela znamenala boloňské vedení.

Orobici potřebovali přidat a Gasperini oživil ofenzívu příchodem Duvána Zapaty. Boloňa ale skvěle bránila a přežila i šanci ze 74. minuty, kdy Höjlundovu hlavičku Skorupski nadvakrát vychytal. Konec nadějí přišel pro domácí tři minuty před koncem. Riccardo Orsolini podnikl výpad do pokutového území a přesnou levačkou zvýšil na 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele