základní část, 38. kolo
04.06.2023 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Paulo Dybala (© AFP)

AS Řím našel opět spasitele Dybalu

Římané našli aspoň nějakou útěchu po nevydařeném boji o Ligu mistrů a ztraceném finále Evropské ligy. Dnes to sice trvalo až do nastavení, ale díky penaltě Paula Dybaly porazili Spezii. Ta bude hrát s Hellasem play-off o všechno.

AS Řím potřeboval co nejrychleji zapomenout na neslavné a hodně smutné finále Evropské ligy, v němž nestačil po penaltách na Sevillu. V nohách měl sice hodně náročný program, ale neměl čas na něj žehrat. Dnes se hrálo o hodně. Spezia potřebovala uhrát lepší výsledek, než Hellas, který si to rozdal s AC Milán. Domácí AS zase potřebovalo uhrát aspoň stejný výsledek jako Juventus, aby se dostalo do Evropské ligy a neskončilo "jen" v Konferenční.

Jenže "Vlci" začali naprosto tragicky. Působili nesoustředěně, unaveně a po první šanci Edoarda Boveho z páté minuty prakticky z dalšího útoku inkasovali. Na ofsajdové linii se zapomněl Polák Zalewski a na zadní tyči vyplaval zcela nehlídaný Dimitris Nikolaou. Na jeho hlavičku už náhradní brankář Mile Svilar nestačil reagovat a kapituloval.

Pak nastalo celkem logicky dlouhé obléhání hostující brány, AS potřebovalo vyhrát. V 15. minutě dostal nabito Stephan El Shaarawy, který hraje o prodloužení končící smlouvy. Jeho technický pokus ale skončil jen na břevně Zoetovy brány! Pak o něco později pálil fantom Andrea Belotti, jenže napálil jen prvního obránce před sebou a míč pak směřoval do zámezí.

Až před samotným koncem první půle se AS nadechlo k útoku, který měl smysl. Nicola Zalewski posílal z hranice vápna centr na Boveho, ten pohybem zmátl Zoeta a míč skončil nakonec bez teče až v síti!

Remíza ale byla pro oba týmy pořád málo. Po změně stran několikrát domácí vypálili, ale Pellegrini pálil vedle stejně jako Dybala. Spezia kontrovala šancí Źurkowského, který ale Nzolův centr mezi tři tyče neusměrnil. Nápor AS ale rezultoval ve faul na El Shaarawyho, takže v nastavení musel Amian pod sprchy dřív a AS kopalo penaltu! K ní se postavil opět Dybala a neminul! AS si díky svému hrdinovi zahraje příští ročník Evropské ligy. Spezia proto bude hrát play-off o udržení v první lize s Veronou.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele