26. kolo
19.02.2022 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Fabio Quagliarella (© AFP)

Fabio Quagliarella dvěma góly řídil výhru Sampdorie nad Empoli

Sampdoria se únoru dočkala svého druhého vítězství. Na domácím stadionu Luigiho Ferrarise přehrála Empoli a brankáře Vicaria dvakrát překonal nestárnoucí útočník Quagliarella. Na jeho dvě branky nedokázali Azzurri najít odpověď a čekání na ligové vítězství protáhli na devět zápasů.

Utkání se mohlo vyvíjet zcela jinak, kdyby v 8. minutě proměnil stoprocentní gólovku Žurkowski. Na malém vápně zakončoval úplně sám a stačilo jen trefit branku, což se hostujícímu útočníkovi nepodařilo. Sampdoria to nakonec potrestala, když se Fabio Quagliarella odhodlal ke střele a i když podklouzl, mohl se začít radovat.

Empoli mělo šance na vyrovnání. Ve 24. minutě se řítil na Falconeho Bajrami a skvělý zákrok brankáře ponechal vedení domácích. O pár minut později nastalo přesně to, co následovalo po první zmařené šanci Empoli - tedy trest Námořníků. Fabio Quagliarella si zpracoval přihrávku z pravé strany a pohotovou koncovkou zvýšil na 2:0. Empoli se ani potom nevzdávalo, ale cestu do pokutového území Sampdorie mělo složitou.

O snížení si říkala až akce ze 72. minuty, při které zamezil Caputovi skórovat do prázdné branky Colley. Bohužel pro diváky si žádná strana už další příležitost nevypracovala a skóre se zastavilo na výsledku 2:0. Sampdoria se díky třem bodům posunula na čtrnácté místo, zatímco Empoli zůstává jedenácté.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele