35. kolo
30.04.2022 15:00 CET
6 : 1
(4:0)

Reportáž

Dries Mertens (© AFP)

Neapol zesměšnila obranu Sassuola šesti góly

Odpoledne na stadionu Diega Armanda Maradony připomínalo z pohledu Sassuola totální debakl a vraždění neviňátek z pohledu domácích. Neapol naprosto zesměšnila obranu Sassuola, která tak hororových 90 minut už dlouho nezažila. Dostala v nich rovnou šest branek!

Čekat od duelu mezi Neapolí a Sassuolem bezbrankovou nudu se asi nedá, v zápasech obou týmů padá vždycky hodně branek. Předpoklad byl správný, ale ani vzdáleně se neblížil tomu, čeho jsme byli svědky na hřišti. Naprosto dominantního výkonu Neapole, která si se svým soupeřem dělala, co se jí zachtělo. Už ve druhé minutě se málem prosadil Victor Osimhen, ke kterému se dostal míč po fatální chybě Chiricheşe. Jenže Osimhen po obejití brankáře pálil jen do tyče!

Góly v Neapoli ale nesází jen Osimhen, což v sedmé minutě ukázal i stoper Kalidou Koulibaly. Ten si naběhl na ukázkový centr z rohu a hlavičkou k tyči nedal Consiglimu šanci. Zahrávání rohových kopů se dnes ukázalo jako velmi efektivní zbraň Neapole, protože o osm minut později se přesně hlavou trefil i Victor Osimhen.

Sassuolo zažívalo chvíle hrůzy zvlášť mezi 19. a 21. minutou, kdy si Osimhen nejprve všiml volného kolegy Hirvinga Lozana a mexický útočník se nemýlil. Následně Neapol zvýšila už na rozdíl čtyř branek a tenhle souboj pomalu začal vypadat jako utkání mezi Karlosem Vémolou a Baleovým mechanikem Trevorem Reznikem. Dries Mertens dostal míč u vápna, prošel až do něj a zkraje napálil krásnou ranou prostor u tyče - 4:0.

Na hřišti působilo jen jedno mužstvo a ani čtyři branky v síti Consigliho Spallettiho svěřencům nestačily. Mário Rui pálil těsně vedle, Mertens mířil nad a Osimhen ke konci první půle hlavičkoval jen do připraveného Consigliho.

Sassuolu dnes nevycházelo absolutně nic a nepomohlo mu ani několikeré střídání. Ať byl na hřišti kdokoli, pořádně se nedostal k míči a tohle Sassuolo připomínalo spíš bezbrannou oběť z ranku amatérů na předsezonním soustředění Neapole. Očividně frustrované Sassuolo už postupem času rezignovalo na nějakou snahu o výsledek a jeho obranu pokořil Dries Mertens podruhé s naprostou lehkostí.

Pak se kolotoč Partenopei trochu utavil a zpomalil, ale že by z toho Sassuolo dokázalo něco vytěžit, to rozhodně ne. Victor Osimhen se zapsal alespoň na chvíli mezi střelce svojí druhou brankou, kterou ale sudí pro ofsajd uznat nemohl. Deset minut před koncem vymyslel čerstvý Politano pěkný centr do vápna a Di Lorenzo promáchl, ale volný Amir Rrahmani za ním už se nemýlil. Až tři minuty před koncem se prosadilo i Sassuolo, když se ujala střela Maxima Lópeze, jenže to bylo asi tak všechno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

2:0 Napoli

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, 6:1 to sa len tak nevidí, škoda ze sme stratili 6bodov s Fiorentinou a naposledy s Empoli, Teraz už len čakať na zakopnutie AC Milana s Interom. Ešte ostávajú 3zapasy tak dúfajme že to zvládneme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele