25. kolo
13.02.2022 12:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů AC Milán (© AFP)

AC Milán udolal Sampdorii a posunul se do čela Serie A

Italská liga má nového lídra. Po remíze Interu v Neapoli poskočil na první místo městský konkurent AC Milán. Rossoneri udolali Sampdorii 1:0 gólem Rafaela Leãa, ale nebýt skvělého brankáře Falconeho, mohlo být skóre vyšší.

Milánu znovu chyběl zraněný Zlatan Ibrahimović, kterého na hrotu nahradil Olivier Giroud. Francouzský útočník vstřelil dva góly Interu i v pohárovém zápase Laziu, avšak tentokrát vyšel střelecky naprázdno.

Návrat na San Siro prožil Marco Giampaolo, trenér "Námořníků" v Miláně jako kouč neúspěšně působil a teď chtěl se svým staronovým týmem uspět. Sampdoria nevstoupila do utkání dobře a Milán šel do vedení už po osmi minutách. Brankář Maignan poslal dlouhý nákop, kterého se zmocnil Rafael Leão, následně se dostal před Bereszynského a chladnokrevně zakončil.

Rossoneri pak nikam nespěchali a další velkou šanci si vytvořili až pár minut před přestávkou. Messias se dostal k odvrácenému balónu a jeho pohotovou střelu vyrazil Falcone. Milánští si hýčkali poločasový výsledek 1:0, ale ještě neměli vyhráno.

Junior Messias byl i u první akce druhého poločasu a jeho rána tentokrát prosvištěla těsně vedle. Brankář Sampdorie byl ústřední postavou utkání a dlouho držel naděje Blucerchiati nad vodou. Po hodině hry vychytal Giroudovo nůžky a poradil si také s Romagnoliho hlavičkou. V 82. minutě ho nepřekonal ani Rebić.

Na druhé straně Maignan neměl tolik práce a stav 1:0 pro domácí se až do konce nezměnil. AC Milán se díky třem bodům posunul do čela tabulky Serie A a na druhý Inter má jednobodový náskok. Musíme ale připomenout, že Nerazzurri mají o jedno odehrané utkání méně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:0 ACM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele