10. kolo
06.12.2020 18:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Hirving Lozano (© AFP)

Crotone si doma uřízlo ostudu, s Neapolí prohrálo o čtyři góly

Na posledním místě tabulky Serie A se nic nemění, zůstává tam po další porážce FC Crotone. Domácí hráči vůbec nestačili na Neapol, se kterou nakonec prohráli vysoko 0:4. Ke konečné výši skóre přispělo i vyloučení Jacopa Petriccioneho krátce po změně stran, což Partenopei náležitě využili.

Neapolští hráči cestovali do Crotone v pozici velkého favorita. Už v minulém kole si hravě poradili s AS Řím, kterému také nastříleli čtyři góly a nyní svůj výkon zopakovali. Na důležitý zápas Evropské ligy proti Realu Sociedad se tak naladili tím nejlepším způsobem.

Crotone bylo v prvním poločase Neapoli celkem vyrovnaným soupeřem, i když si hosté už v první minutě vytvořili zajímavou šanci, kterou Petagna poslal těsně mimo. Stejný hráč pak ve 24. minutě zblízka napálil Cordaze, čímž zahodil do té doby největší šanci zápasu. Neapol se ujala vedení přesně po půlhodině hry, po typické akci Lorenza Insigneho. Ten si navedl balón na silnější pravačku a parádní ranou uklidil míč nechytatelně k tyči. Vedení Partenopei nemuselo trvat dlouho, ale Vulić svým pokusem nechal vyniknout brankáře Ospinu.

Neapol byla o poločase spokojenějším týmem, ale kouč Gennaro Gattuso si dobře uvědomoval, že je potřeba zápas co nejrychleji dorazit dalšími góly. Naskytla se k tomu velká příležitost, protože v 50. minutě předvedl Jacopo Petriccione likvidační faul a sudí Marinelli ho bez váhání vyloučil.

Partenopei využili početní převahu po osmi minutách, když zůstal na malém vápně trestuhodně neobsazen Hirving Lozano. Neapol získala druhým gólem jistotu a utkání v pohodě kontrolovala. Na zvrat Crotone by v tu chvíli vsadil jen blázen. V 76. minutě pak přidal už třetí gól Diego Demme, který křižnou ranou k tyči překonal Cordaze. A to ještě nebylo všechno. Po přihrávce Mertense překonal děravou obranu i Andrea Petagna, takže Neapol nakonec zvítězila vysoko 4:0.

Svěřenci trenéra Gennara Gattusa se v tabulce posunuli už na třetí místo za milánské velkokluby, zatímco Crotone zůstává beznadějně poslední.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
adam77

0:4

Reagovat
Elmas

Reagovat
adam77

To byl tip

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele