34. kolo
19.07.2020 17:15 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Sampdoria vyhrála i na Parmě a má jistotu záchrany

Vynikající formu nabrala pod Ranieriho vedením Sampdoria. Námořníci vyhráli na Ennio Tardini pátý z posledních šesti zápasů a čtyři kola před koncem soutěže mají definitivní jistotu.

Komu se naopak nedaří je Parma. Po koronavirové přestávce se neustále hledá a doma chtěla utnout sérii šesti zápasů bez vítězství. Našlápnuto měla dobře, protože po dvaceti minutách předvedl krásné uvolnění a střelu pod břevno Gervinho. Druhou branku vstřelili domácí později, ale VAR odhalil ofsajd, a tak se jednobrankový náskok prozatím neměnil. Až před koncem prvního poločasu, přesněji ve 42. minutě, zatáhl Kulusevski balón do vápna a při snaze přihrát před branku trefil Bartosze Bereszynskiho, který si tak vstřelil vlastní gól. Parma mohla v samotném závěru prvního poločasu vstřelit ještě třetí gól a tím by nejspíše definitivně rozhodla o svém vítězství, jenomže se tak nestalo a ve druhém poločase pak přišel neuvěřitelný obrat.

Sampdoria k němu splnila hlavní podmínku, rychle dala kontaktní gól. Ve 49. minutě si naskočil na rohový kop Julian Chabot a všechno bylo najednou otevřené. O šest minut později rozvlnil boční síť Quagliarella a na druhé straně Gastón Brugman technickým pokusem orazítkoval břevno.

Dvacet minut před koncem zápasu bylo po domácím náskoku. Fabio Quagliarella ukázal, že i ve svém pokročilejším fotbalovém věku zvládá technické řešení na jedničku. Ve vápně se s balónem u nohy rychle zorientoval a lehkým obstřelem srovnal na 2:2. Parma se nestačila divit a další tvrdý direkt jí zasadil z malého vápna Federico Bonazzoli. Ducali se nevzpamatovali a prohráli další zápas.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele