9. kolo
26.10.2019 18:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Překvapení na San Siru. Parma obrala Inter o dva body

Inter nevyužil mečbol, který mu darovalo Lecce remízou s Juventusem. Domácí Inter sice šel do vedení díky zásahu Antonia Candrevy, ale ještě do konce první půle se hostům povedlo srovnat. Nerazzurri však překypovali aktivitou a tu nakonec v 51. minutě proměnil ve srovnání Romelu Lukaku.

Trenér Conte nezvolil podobnou taktiku jako Maurizio Sarri a vypustil do utkání svůj tým v plné síle. To znamená mimo jiné Lautara, Handanoviće, Lukakua, Barellu nebo Škriniara s Godínem. Parma kontrovala Gervinhem, Kulusevskim a také Karamohem, který má s Interem tak trochu nevyřízené účty. Tohle utkání bylo zajímavé také proto, že se na obou stranách proti sobě postavili dva Slováci, Kucka se Škriniarem.

O první větší šanci zápasu se postaral domácí záložník Marcelo Brozović, který se dostal do vápna a pálil už pokutovém území tvrdě k bližší tyči, avšak Luigi Sepe se položil včas na zem a balón vyrazil. Ve třiadvacáté minutě se po rohovém kopu dostal k míči Antonio Candreva, který se s ničím nemazal. Jeho tvrdá rána byla navíc tečována a právě to rozhodlo v neprospěch Sepeho.

O pouhé tři minuty se však dočkala i Parma. Mladý záložník Yann Karamoh nedostal v Interu příliš mnoho šancí, třebaže mu nadále patří. Ve 26. minutě se právě Karamoh dostal s míčem nikým nevyrušován k vápnu a rozhodl se pro tu nejlepší variantu. Poslal balon nechytatelně mimo dosah brankáře Samira Handanoviče a srovnal na 1:1.

A jak by řekl Jan Pelc, bylo hůř. Inter se nestačil ani vzpamatovat a už prohrával. Opět u toho byl Karamoh, který využil hodně špatné práce domácí obrany, vyrazil se spoluhráčem do přečíslení a po jeho následné přihrávce na levou stranu převzal míč Gervinho. Tomu stačilo zamířit přesně - 2:1.

A to už fandové Interu ztichli. Do konce první půle se už skóre neměnilo a minimálně hosté museli být se svou efektivitou velmi spokojení. To trenér Conte musel být v šatně hodně slyšet, protože po změně stran se inter výrazně zlepšil.

Ono mu ani nic jiného nezbývalo, protože pořád hodlal předskočit Juventus a využít jeho překvapivé ztráty. Parma se ale sama neporazí a po první poločas jasně ukázala, že umí hrát velmi chytře. Inter však srovnal už v 51. minutě. Belgický kanonýr Romelu Lukaku využil špatného vyběhnutí brankáře Luigiho Sepeho a dostal míč do sítě, i když situace byla pro ofsajd sporná.

Dvacet minut před koncem se málem prosadil opět Yann Karamoh, ale tentokrát ho brankář Handanovič vychytal. O pár minut později se na trávník dostal mladý zázrak Esposito, který se mohl stát hrdinou. V nastavení totiž pálil z voleje a míč jen těsně minul tyč!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na oboch stranách Slováci v základe... na to sa dobre pozerá

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele