18. kolo
05.01.2020 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Belotti se probral a sestřelil Řím dvěma góly

Turín má opět svého spasitele. Po dvouměsíční pauze se jím stal Andrea Belotti. Kapitán Býků dvěma góly sestřelil domácí AS Řím a získal pro svůj tým snadné tři body. Vlci naopak po delší době selhali.

Hrát po novém roce je pro mnoho týmů velmi náročné. A své o tom ví především AS Řím, který je na tom v prvních zápasech ze všech týmů Serie A historicky úplně nejhůř. Dnes se Fonsecovi svěřenci pokusili zlepšit svou bilanci proti Turínu a nečekalo je zrovna snadné utkání. A to i přesto, že hostující kapitán Andrea Belotti neskóroval i vinou zranění už dva měsíce.

Římané kontrolovali průběh utkání a od začátku dávali jasně najevo, že tři body si hodlají nechat doma. Na jejich rychlé kombinace ale byli hosté velmi dobře připraveni a snadno jim odolávali. V 10. minutě se málem dostali do vedení hosté a Olimpico téměř zažilo první šok. Álex Berenguer se vyhnul ofsajdu a přenechal díky tomu míč Belottimu. Ten postupoval sám na brankáře Lópeze a jen s jeho pomocí mířil do tyče!

Obrana AS zaváhala a málem za to byla potrestána. Lorenzo Pellegrini byl vel velkém úhlu, přesto se rozhodl vyzkoušet pozornost brankáře. Další zajímavou šanci se pokusil vytvořit Diego Perotti, jenže ani rána zkušeného Argentince brankáře Sirigua z klidu nevyvedla. Ačkoli se do šance pomalu dostával Zaniolo, ránu mladého záložníka zlikvidoval Izzo.

Turín bránil velmi srdnatě a poctivě, což dělalo Římanům velké potíže. Jejich útoky nebyly tak přímočaré a Býci se dokázali snadno bránit. Lorenzo Pellegrini pěkným lobem uvolnil za obranou Florenziho, jehož pokus ale nebyl přesný. Následně neuspěl ani Pellegrini, jehož přízemní ránu k tyči zlikvidoval brankář Sirigu.

A pak Býci šokovali skoro zaplněné Olimpico. Ačkoli jim rozhodně nepatřila první půle, na jejím konci dokázali vstřelit první branku. Po dvou měsících se ve 47. minutě prosadil Andrea Belotti, jemuž dopřála obrana AS dostatek prostoru. Zkušený kanonýr po nahrávce od Berenguera propálil vše před sebou ranou pod břevno a nedal Lópezovi šanci!

Po změně stran se výjev hry o tolik nezměnil. AS dnes nebylo ve své kůži a několikrát nechal Turín zakončovat velmi nebezpečně. Býci naopak velmi pozorně bránili a neustále si nabíhali do nebezpečných protiútoků. López musel likvidovat ránu Belottiho pár minut po změně stran a pokus Berenguera o pár chvil později.

Římané naopak působili bezzubě a bez nápadu, bez energie. Lorenzo Pellegrini pálil jen do Sirigua, zatímco Mancini z dorážky pálil úplně mimo. Trest musel přijít a hosté si počkali až do 85. minuty. Christoper Smalling totiž trefil míč rukou a sudí Di Bello po poradě s VARem pískal penaltu. Tu proměnil Belotti a Turín vedl o dvě branky.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (8)

Přidat komentář
Largo

Snad 2:0, ale nebude to snadný.

Reagovat
Pharrell

bohužel naopak

Reagovat
VejrTorinoFC

Reagovat
Houfi

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozný....fakt děs.

Reagovat
Frantszek

místo přiblížení se první trojce zase ostuda.

Reagovat
Largo

Reagovat
VejrTorinoFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele