3. kolo
02.09.2018 20:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Sampdoria jednoznačně rozstřílela nesoustředěnou Neapol

Sampdoria Janov se postarala o překvapení kola, neboť si doma s favorizovanou Neapolí poradila naprosto suverénně. Trenér Ancelotti dnes strávil hodně nepovedený den a jeho obrana dostala tři branky.

Janovská Sampdoria stála dnes večer před těžkým úkolem. Měla zastavit rozjetou Neapol. A těžší to mohla mít i proto, že Neapol zatím ve všech zápasech ukázala charakter a schopnost otáčet i hodně nepříznivý výsledek utkání. Proti Partenopei se postavili hráči jako Audero, Tonelli, Murru, Ekdal, Linetty, Saponara, Defrel nebo Quagliarella.

Trenér Carlo Ancelotti ještě v této v sezoně nepostavil stejnou jedenáctku dvakrát za sebou a dnes v tomto trendu pokračoval. Novými muži na trávníku byli Diawara s Allanem, zatímco o ofenzivní část se starali především Insigne, Milik, Verdi a Zieliński, jenž se stává nepostradatelným pilířem zálohy.

Ani dnešní utkání nebylo jiné a Neapol opět nechytala jeho úvod. Jako první se pokoušel o nebezpečné zakončení Polák Karol Linetty, ale neuspěl. Přesto se mohla Doria záhy radovat. Rychlý brejk dostal míč až ke Grégoirovi Defrelovi, který s ním ještě uběhl pár metrů a krásnou ranou nedal brankáři Ospinovi šanci zasáhnout!

Neapol zase prohrávala a Doria byla na koni, mohutně podporovaná svými fanoušky. Po dvaceti minutách se Linetty opět pokusil vypálit a jeho ránu ještě sebral Fabio Quagliarella. Také jeho rána mířila mimo bránu, takže si Neapol mohla oddechnout. Vzadu ale dnes rozhodně nepůsobila jistým dojmem. Na opačné straně zahrozil Lorenzo Insigne z volného přímého kopu, ale ani on nepálil přesně.

Po třiceti minutách to vyzkoušel zpoza vápna Arkadiusz Milik, ale brankář Audero neměl s jeho chabým pokusem větší problémy. Dnes to v podání Neapole opravdu nebyl dobrý úvod. Vše potvrdil opět Grégoire Defrel, který se převtělil do role noční můry Partenopei. Po centru ze strany zpracoval míč Fabio Quagliarella a nahrál jej neobsazenému Defrelovi. Někdejší hráč Sassuola se bez váhání prosadil - 2:0.

Ještě do konce první půle postihla Dorii smutná zpráva, protože ze hřiště musel zraněný Riccardo Saponara. Na jeho místě se na pár minutek první půle objevil Gaston Ramírez. Neapol potřebovala pořádně zabrat, ale Doria se nevzdávala šancí ani po změně stran. Aby se Neapol trochu rozhýbala, sáhl trenér Ancelotti hned ke dvěma střídáním. Stáhl Insigneho s Verdim a dal šanci Ounasovi s Mertensem.

Jejich nasazení dopřálo trochu méně pozornosti a tím pádem více prostoru Milikovi, který se pár minut po změně stran pověsil do vzduchu. Hlavičkoval však jen do míst, kam Audero dosáhl. A Neapol se začala stále častěji dostávat do zakončení. Střídající Dries Mertens si naběhl do levé části vápna, aby ostrou ranou opět prověřil brankáře Dorie. Audero byl dnes často v permanenci, ale jen zřídkakdy to bylo opravdu nebezpečné.

A když nemohl Audero, zaskočili za něj obránci. Jako například při ráně Diawary, kterou také blokovala hradba těl Sampdorie. Pak se do hry dostal také Jakub Jankto a jen o minutu později se Sampdoria prosadila znovu! Totální debakl Neapole pokračoval díky brance Fabia Quagliarelly, který opět jednou ukázal svoji genialitu. Střílený pas od Bereszyńského patičkou tečoval mimo dosah Ospiny!

Neapol se v obraně vůbec nechytala a v útoku to nebylo o mnoho lepší. Sampdoria naopak působila velmi vyrovnaně a cílevědomě. V samém závěru si ještě do vápna naběhl Arek Milik a mohl alespoň snížit, ale v obrovské šanci selhal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podarilo se ....Sampdoria si od zacatku do konce sla klidne za 3 bodmi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele