5. kolo
23.09.2018 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bologna FC - AS Řím 2:0

Bologna čekala dlouho na první branku v sezoně a v pátém kole se konečně dočkala. Vstřelila dvě branky a dotáhla utkání s AS Řím do vítězného konce. Pro hosty to byla další herní i výsledková blamáž.

Bologna ještě ani jednou nedala gól a dnes hodně potřebovala ukázat, že přes léto nezapomněla skórovat. Jinak se pod trenérem Inzaghim dost klepalo křeslo. Pomoci mu měli hráči jako Skorupski, Krejčí, Falcinelli nebo Santander. Římané se nacházejí v obdobné pozici a ani trenér Di Francesco nemá klidné spaní.

Po nedávné porážce od AC Milán a remíze s Chievem AS nestačilo na Real Madrid a problémy má jako v obraně, tak v útoku. Dnes se od první minuty dostal na hřiště Justin Kluivert, který podporoval Džeka s Perottim. V obraně místo Kolarova nastoupil stoper Marcano. První větší šanci si vytvořili hosté, když Pellegrini našel jemným centrem do vápna Fazia. Jeho hlavičku brankář Skorupski nakonec vyrazil!

Mladý polský brankář se chtěl vytáhnout, protože do Bologně přišel právě z Říma jako nechtěný. Jeho pozornost si vysloužila také šance Kluiverta, který pálil z úhlu. Na opačné straně se do šance dostala Bologna díky přetaženému centru na zadní tyč. Před bránu jej vracel vysoký útočník Falcinelli. Nikdo z jeho spoluhráčů však do míče nezasáhl.

Mnohem lépe to udělal Federico Mattiello. Po špatném vyběhnutí brankáře Olsena sebral míč na zadní tyči a navedl si balon blíže do středu. Nikdo ze soupeřů se neobtěžoval mu v postupu bránit a Mattiello toho perfektně využil. Krásným obstřelem nedal Olsenovi šanci a vstřelil první branku Bologně v nové sezoně - 1:0 pro Felsinei.

Domácí dál pokračovali v bojovném výkonu a především Santander na hrotu se pral o každý metr hřiště. To Římané se spíš jen vágně potulovali na hřišti a především díky nim bylo tempo utkání vyloženě líné. Z pětadvaceti metrů pálil Edin Džeko mimo. Hned dvě velké šance pak spálil obránce Federico Fazio, kterého v obou případech fantasticky vychytal Skorupski!

První poločas se chýlil ke konci a právě Skorupski nabídl hostům ideální šanci na srovnání. Při špatném pokusu o vyboxování skončil míč u Pellegriniho, který ale z nějakých šesti metrů poslal míč nesmyslně nad bránu! Druhá polovina utkání začala v podobném tempu.

Jediné, co se změnilo, byl post ofenzivnějšího záložníka AS, protože na hrací plochu se dostal Javier Pastore. Mezihra se ale nezlepšila ani s ním. V obraně Římanů panovaly zmatky a hosté měli jediné štěstí v tom, že útok Felsinei působil poněkud neohrabaně.

V 59. minutě ale předvedl parádní věc. Díky rychlému vysunutí Falcinelliho došlo k přečíslení a do volného prostoru si naběhl Federico Santander. S ním se Manolas vracel nepříliš rychle a Santander mohl zakončovat. Nabízené šance využil tím nejlepším možným způsobem a připsal si dnes velmi zasloužený druhý gól domácích!

To byla pro Římany hodně studená sprcha. Vlci z Říma byli bezzubí a viditelně otrávení. Na zajímavý pas do vápna si naběhl Lorenzo Pellegrini, ale byl natěsno bráněn a ve správnou chvíli se před ním zjevil Skorupski.

Bologna neměla zase tolik šancí, ale bezvadně s nimi nakládala. Hrála velmi jednoduše a rychle v přechodové fázi, což ukázala například šance Okwonkwa. Bologna už bez problémů ubránila cenný výsledek a Inzaghi si může oddechnout.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Houfi

Letos bude úspěch udržet Serii A

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele